Cea mai nouă tehnologie de proiecţie, cu lampa laser BenQ la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Cea mai nouă tehnologie de proiecţie, cu lampa laser, este acum prezentă, prin marca BenQ, şi la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

În cadrul proiectului pilot BlueCore Laser 2012, firma BenQ oferă spre folosintă universităţilor prestigioase din Europa cea mai nouă şi mai performantă tehnologie a momentului – tehnologia laser. Ca producător şi lider mondial pe segmentul videoproiectoarelor DLP®, BenQ este implicat astfel în procesul educaţional prin proiectarea şi producţia celor mai performate video-proiectoare. Gîndite special pentru segmentul de educaţie aceste proiectoare îmbină caracteristicile tehnice performante cu reducerea substanţială a costurilor cu energia electrică, cu întreţinerea, dar şi eliminarea totală a costului înlocuirii lămpii proiectorului.

Noul model de proiector din seria BlueCore Laser LW61ST este acum utilizat şi de studentii Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

Proiectorul LW61ST, implicat în proiectul BlueCore Laser, poate proiecta de la distanţe scurte (Short Throw), dispune de rezoluţie HD WXGA (1280×800), iar contrastul nativ de 80.000:1 şi luminozitatea de 2.000 ANSI lumeni oferă imagini clare şi detaliate. Utilizatorii pot ajusta chiar şi manual luminozitatea proiectorului, în funcţie de condiţiile de iluminare din sala în care se face proiecţia, astfel încât pot fi controlate calitatea imaginii, dar şi consumul de energie electrică.

Durata de viaţă a lămpii, ce se ridică la 20.000 de ore, de peste trei ori mai mult decât cea mai performantă lampă clasică, designul fără filtre de praf, conexiunile LAN, USB Reader/Display şi HDMI fac din noul BenQ LW61ST un model care generează costuri scăzute de exploatare, având totodată în vedere şi consumul redus de energie electrică datorat tehnologiei Advanced SmartEco, eliminarea totală a costurilor legate de schimbarea lămpii şi mentenanţă necesare pentru celelalte tipuri de proiectoare cu lămpă normală.
Modelul dispune de un sistem de pornire şi oprire rapidă, astfel încât proiecţia poate începe imediat ce prezentatorul a intrat în sală.

„România are un potenţial foarte mare de creştere pe segmentul educaţional. Futuresource Consulting UK estimează pentru România o creştere anuală de minimum 25% urmând ca până în 2017 piaţa totală de proiectoare să fie de cel puţin patru ori mai mare decât cea din 2011”,a declarat Dragoş Salamac, Country Head BenQ pentru România

Compania BenQ este puternic implicată într-o serie de proiecte educaţionale, culturale şi de responsabilitate socială. Unele dintre cele mai recente colaborări în România includ AIESEC, LeaderShip Education şi Leadership Autentic, Academia de fotografie, Muzeului Naţional de Artă modernă Bruckental – Sibiu sau Festivalul Internaţional de Film Transilvania.


 
Cea mai nouă tehnologie de proiecţie, cu lampa laser BenQ la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*