Romanii se lauda mereu ca suntem cel mai destept si mai educat  popor, insa nu e chiar asa :)) Dupa mai multe teste, cercetatorii au ajuns la concluzia ca  cele mai educate ţări din Europa sunt statele nordice.

Cele mai educate tari din lume

Programul pentru evaluarea studenţilor la nivel internaţional a făcut public un top al celor mai educate state din lume.

Pe prima poziţie a topului s-a situat Canada, unde populaţia este educată în proporţie de 100%, învăţământul fiind obligatoriu până la 16 ani, iar în Ontario si New Brunswick chiar până la 18 ani. Cea de-a doua poziţie a fost ocupată de Statele Unite, pe locul al treilea clasându-se Japonia.

Prima ţară europeană inclusă în top este Suedia. La suedezi, învăţământul este obligatoriu de la 7 la 16 ani. Mai interesant este faptul că, în Suedia, femeile sunt mai educate decât bărbaţii. Aşadar, cei mai mulţi absolvenţi de studii superioare din Europa sunt în Suedia.

Clasamentul continuă cu Finlanda, unde învătţământul obligatoriu se întinde pe parcursul a 9 ani, urmată de Danemarca, unde vorbim despre o alfabetizare existentă într-o proporţie de 99%.

Urmează Australia, pe care programul pentru evaluarea internaţională a studenţilor a poziţionat-o pe locul 6 pentru citit, 8 pentru ştiinţe şi 13 pentru matematică.

Norvegia, Noua Zeelandă şi Coreea de Sud închid topul celor mai educate ţări din lume.


 
Cele mai educate tari din lume
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*