Copilul si animalele care cresc impreuna

Salut! Vreau sa revin asupra unei teme foarte sensibile pentru mine: copilul si animalutele care cresc impreuna.

Eu am fost copil unic, fara sperante sa am vreodata vreun fratior sau surioara; de aceea toata copilaria am tanjit dupa un partener serios de joaca. Mama mea se mai indura de mine – rar, ce e drept – si mai adopta cate un animalut, dar care invariabil dupa o perioada mai scurta sau mai lunga de timp, ajungea in curtile prietenilor.

La fel ca si mine, Mara – fetita mea – are foarte mici sanse sa aiba un fratior sau surioara. Asa ca am decis de la bun inceput: copilul meu va creste cu animale de casa, iar acestea, indiferent de circumstante, nu vor ajunge in nici una din curtile prietenilor.

Zis si facut: am refuzat sa dau pisoiul spre adoptie cand am stiut ca voi avea copilul, am refuzat sa il arunc in strada in ciuda protestelor medicului pediatru – pe care de altfel am reusit sa il conving de necesitatea unui partener de joaca pentru Mara – iar cand fetita a facut un an, a primit primul catel.

De atunci, relatia dintre cei trei parteneri: Mara, Felix-pisoiul si Yupi-catelul este o continua incantare: primele cuvinte (de altfel spuse extrem de devreme), au fost adresate cainelui; cel mai aprig, viteaz si hotarat aparator al copilului este Felix (ne aminteam prima zi a bonei la noi in casa: copil mic, un pui de caine si motanul Felix maraind amenintator la bona: ca si cand ar fi avertizat-o sa nu cumva sa faca ceva rau sau nepermis ca va vedea ea cumplite zgarieturi!)

Cum s-ar putea uita partidele de joaca inepuizabile si hohotele de ras cand cainele si copilul trag de aceeasi jucarie?

Sa mai precizez ca Yupi stie sa manance din furculita? Desigur, doar este un catel civilizat pe care Mara il hraneste cu tot ce ii ramane de la masa.

Si ar fi sute de exemple de bucurie, joaca, dragoste pe care acesti trei minunati parteneri si le ofera zi de zi.

de Gabriela R.


 
Copilul si animalele care cresc impreuna
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*