CREŞTEM ÎMPREUNĂ

Va prezentam un videoclip inspirat de filmele de arte marţiale şi jocuri video populare. Clipul începe cu demonstraţii de aptitudini şi se încheie cu personaje care arata respectul reciproc.

Practicantul de Arte Martiale invata, inca de la inceput, sa respecte dojo, traditia, elevii mai vechi in grad decat el, maestrul si partenerii . Aceasta se traduce prin practicarea salutului, semn vizibil de respect.

Astfel, la inceput, in timpul si la sfarsitul antrenamentului in dojo, se efectueaza o serie de gesturi pentru a ne arata respectul fata de maestru, fata de partenerii de antrenament si fata de practica insasi. Se poate practica salutul din picioare Ritsu-Rei sau de jos, din genunchi Zarei.

Salutul este expresia respectului reciproc, disciplinei si consideratiei pentru ceea ce facem, intelegerea si devotamentul, unui numar de valori care se pierd putin cate putin intr-o societate care dispretuieste din ce in ce mai mult mostenirea traditiei, fara a realiza ca trecutul poate fi intodeauna experienta utila pentru viitor.

Artele Martiale se ancoreaza in aceasta traditie care supravietuieste de secole si pe care o putem pastra pentru a beneficia de calitatile sale, formand oameni cu un corp si spirit sanatos, apti sa construiasca o societate mai buna.

[box type=”info „]Nu uita: Ne desavirsim impreuna si ne crestem reciproc prin respect! [/box]


 
CREŞTEM ÎMPREUNĂ
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*