In România, consumatorii şi autorităţile au început să se preocupe de consumul prea mare de energie electrica, în special pe segmentul industriei şi al clădirilor.

„Ideea principală este: dacă monitorizezi, reduci. Aşa a înflorit o nouă industrie, cea a tehnologiilor inteligente care permit consumul eficient”,

a declarat Marc  Coroler,vicepreşedinte pentru centrul şi estul Europei al Schneider Electric, companie specializată în managementul energiei.

La nivelul clădirilor industriale, comerciale şi de birouri există deja echipamentele necesare de măsurare a consumului în timp real, cu senzori care sting lumina atunci când nu este nimeni în preajmă, economisind astfel 20-30% din consumul de electricitate.
Cum facem economie la curentul electric : plateste mai putin factura


Senzori de lumină şi panouri solare

Pentru consumatorii casnici, până când va fi accesibilă o tehnologie care permite contorizarea energiei în timp real, nu doar lună de lună, nu este obligatoriu să stăm pe întuneric pentru a ne reduce factura. Cel mai bine este să nu punem în funcţiune toate aparatele în acelaşi timp, pentru că energia în vârfurile de consum este cea mai scumpă.

Dacă sunteţi mai tot timpul plecaţi de acasă în timpul zilei, cel mai bine este să vă alegeţi un abonament diferenţiat pe intervale orare, unde preţul energiei este de trei ori mai mic pe timpul nopţii, după ora 22.00, şi în weekend. La bloc, nu trebuie să lipsească senzorii de lumină de pe scară, iar pentru cei care locuiesc la casă sunt ideale panourile solare.


 
Cum facem economie la curentul electric : plateste mai putin factura
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*