PREFERI…OPTEAZA PENTRU…SERVESTE CU…RECOMANDARI (PODGORII)
Cafea neagra, ceai neindulcit: vinuri rosii, aspreCabernet Sauvignon, Babeasca; aroma fina, gust placut, pronuntat, astringentcarne de vita, vanat, branzeturi de vacaNicoresti, Uricani, Cotesti, Odobesti, Panciu, Valea Calugareasca, Samburesti, Corcova (Mehedinti)
Cafea indulcita sau ceai: vinuri rosii, fructate, demiseciPinot Noir, Burgund; gust si buchet caracteristic, armoniospui, porc, fructe de mare, preparate asiatice, cu sosuri de rosiiMinis, Valea Calugareasca, sudul Dobrogei
Ceai cu lamaie: vinuri rosii acide, viguroase, seciMerlot; sec, aroma suava de flori si fructe de padurecarne rosie, pui, peste oceanic (ton, somon)Tohani, Samburesti, Odobesti, Murfatlar, Babadag, Valea Calugareasca, Cotesti, Uricani
Cafea cu frisca sau ceai de plante: vinuri albe sau vinuri rosii usoare, fermentate in butoiChardonnay, Tamaioasa, Grasa, Francusa; vinuri, fine, nuante florale si fructate (fan cosit, toporasi)carne alba, legumeMurfatlar, Medgidia, Cotnari
Suc de grepfrut: vinuri albe, seciSauvignon, Muscatel, Feteasca alba, Traminer, Riesling italian si Pinot Gris; vinuri fructate, buchetatesalate, legume, fructe de mare, branzeturi de capraBucium, Bohotin, Comana, Jidvei
Suc de portocale si zmeura: vinuri rosii, fructateBusuioaca, Cadarca, Feteasca Neagra; sec, pronuntat, consistentcarne rosie, vanat, branzeturiBohotin, Recas, Minis
Suc de portocale: vinuri albe acidulate, reconfortante, fructateAligote, Muscat Ottonel, Galbena de Odobesti, Grasa de Cotnari; licoros, buchetatcu orice in afara de carne rosie, dar mai ales cu mancaruri picanteAlba-Iulia, Tarnave, Murfatlar, Dealu-Mare, Cotesti, podgoriile din Banat

 
Cum sa alegi vinul in functie de mancare sau preferinte




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*