Cum sa faci bors? Retete de Bors cu perisoare, Bors de gaina si  Bors rusesc

Bors cu perisoare
Ingrediente:

un os de vita, 2 litri de apa, 1 litru de bors, o ceapa, 1 morcov, 1     patrunjel, 1/2 telina, 1/2 kg de carne macra, 2 linguri de orez, 1 ou,       sare, piper, 2 rosii, patrunjel verde, smintina

Mod de preparare:

Alegeti un os de rasol cu sita si maduva si puneti-l la fiert in 2 litri    de apa. Curatati legumele, spalati-le foarte bine, tocati-le, si dupa o      ora de fierbere a osului adaugati legumele tocate. Dati carnea prin masin      de tocat, adaugati orezul fiert pe jumatate, ceapa tocata sau rasa, oul,     sare si patrunjel verde. Omogenizati bine compozitia si faceti perisoare   mici, pe care le fierbeti in supa din care osul a fost scos. Acriti cu    borsul fiert separat, dregeti cu smintina, in care ati pus un galbenus       crud, puneti verdeturi si acoperiti vasul.

Bors de gaina
Ingrediente:

o gaina mica de 1kg, 1 morcov, 1 pastirnac, 1 patrunjel, 1 ceapa, 2-3 rosii, 1 lingura orez, 1 1/2 litri apa, 1 litru bors, 4 linguri smintina, 2 oua, cite o legatura mica de leustean, patrunjel si marar, sare

Mod de preparare:

Se curata gaina si se taie in bucati. Se pune la fiert cu apa rece si sare. Se ia spuma, apoi se adauga morcovul ras pe razatoarea mare, pastirnacul si patrunjelul taiati subtire, ceapa taiata marunt. Cind gaina este fiarta pe jumatate, se adauga 1 lingura de orez si rosiile curatate de coaja si taiate bucatele. Dupa ce a fiert se adauga borsul clocotit, frunze de leustean, patrunjel si marar taiate marunt. Inainte de a se servi, se drege cu doua galbenusuri si smintina.

Bors rusesc

Ingrediente:

sfecla rosie (500 g), telina (1), praji (2), morcovi (3), patrunjel (1), varza (1/2), untura (3 linguri), faina (1 lingura), bulion (3 linguri), dafin (1 foaie), carne de vaca (250g), marar, sare, smintina (1 pahar).

Mod de preparare:

Zarzavatul se curata, se spala si se taie in bucati mici sau fisii subtiri, apoi se inabusa in grasimea incinsa. Se toarna 2 litri de apa fierbinte, se sareaza si se adauga carnea si costita taiate in bucati. Se lasa sa fiarba la foc mic. Smintina se amesteca cu o lingurita de faina, cu bulionul cu rosii si se subtiaza cu bors (o cana), apoi se toarna in oala.
Se mai pune o sfecla cruda, data prin razatoarea mare, apoi se lasa borsul sa clocoteasca pina ce carnea este moale. Se presara marar tocat si se serveste cu smintina.


 
Cum sa faci bors? Retete de Bors cu perisoare, Bors de gaina si  Bors rusesc




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*