Cum sa fierbi oua: moi sau tari

Pentru oua fierte moi:

Se pun ouale in apa clocotita. Se lasa sa fiarba 5 minute pentru a obtine un albus bine inchegat si timp de 3 minute si jumatate pina la patru minute pentru a obtine un albus mai mult sau mai putin fiert. Timpul de firbere se va prelungi cu 30 secunde daca ouale sint mari.

Oua fierte tari

Ingredinete reteta : oua,

Sau se pot pune la fiert in apa rece si se fierb 5 minute, dupa ce a inceput sa clocoteasca apa si apoi se trec in apa rece, un minut. Albusul si galbenusul vor fi tari.

Ingrediente:
oua

Mod de preparare:
Se pun la fiert in apa clocotita cu sare, cit sa le acopere. Vasul se trage la o parte, ca apa sa nu clocoteasca, in momentul cind ouale se introduc cu lingurita. Se fierb 5-6 minute, dupa ce a inceput sa clocoteasca, din nou, apa; apoi, se trec, un minut, in apa rece. Sau se pot pune la fiert in apa rece si se fierb 5 minute, dupa ce a inceput sa clocoteasca apa si apoi se trec in apa rece, un minut. Albusul si galbenusul vor fi tari.

Oua fierte tari cu sosuri maioneza
Ouale fierte tari, curatate de coaja, se taie in jumatati, pe grosime si sa asaza pe farfuria de servit cu partea bombata in sus. Peste ele se toarna sos tartar sau alt sos, mentionat la oua umplute. Se presara cu patrunjel verde.


 
Cum sa fierbi oua: moi sau tari
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*