Cum sa ne pregatim pentru un an mai bun in 2018. Tu esti pregatit pentru evolutia ta?

Cred ca acum, la sfarsit de an, este binevenita o recapitulare a reusitelor acestui an si o pregatire pentru 2018. As vrea sa va sugerez cateva aspecte de care sa tineti cont in pregatirea planurilor, a proiectelor pentru anul urmator:

VALORI – va invit sa va conectati la valorile personale. Ele reprezinta cine suntem; odata ce nevoile de baza sunt satisfacute, avem tendinta de a ne exprima valorile. Puteti avea aceasta introspectie chiar inainte de a analiza ce alte nevoi mai aveti de acoperit in perioada urmatoare. Intalnesc din ce in ce mai des clienti care realizeaza ca aloca foarte mult timp din viata lor incercand sa satisfaca niste nevoi care nu sunt de fapt ale lor… mai degraba sunt niste nevoi false, induse. Si in goana aceasta de a avea tot mai multe LUCRURI nu ne mai ramane timp, energie, inspiratie sa ne uitam la nevoile superioare, legate de exprimarea noastra ca fiinte umane.

In goana aceasta de a avea tot mai multe LUCRURI nu ne mai ramane timp, energie, inspiratie sa ne uitam la nevoile superioare, legate de exprimarea noastra ca fiinte umane.

Deci va propun sa faceti o scanare a ce este cu adevarat important pentru voi. Cum puteti face asta? Puteti incepe prin a va intreba: Ce este important pentru mine in cariera mea? Dar in viata mea personala? Dar in relatiile pe care le am? Si in spiritualitate ce este important pentru mine?

Cand vorbiti de viata personala, daca va vine in minte ca familia este importanta, puteti merge mai departe si sa va intrebati: si ce imi aduce familia? Pentru ca familia, copiii reprezinta pentru noi o ocazie de a manifesta niste valori; ele nu sunt valori in sine. Mai degraba ne pot da posibilitatea de a manifesta valori ca: dragoste, daruire, grija, blandete, intelegere, rabdare, frumusete, fidelitate, bunatate.

Acelasi lucru si in cariera; ea ne da posibilitatea de a exprima valori ca: cinste, onoare, comunicare, optimism, adevar, autocontrol, generozitate sau curaj.

PLANURI – dupa ce aveti clar in minte ce este important pentru voi, puteti vorbi de planuri, obiective. Consider ca aspectul cel mai important in crearea de obiective este ca acele obiective sa reprezinte o manifestare in exterior a cine suntem in interior. Si daca va gasiti in situatia in care mediul nu va permite sa exprimati cine sunteti, o intrebare potrivita ar fi: cum pot schimba mediul? Sau in ce mediu mi-ar placea sa lucrez, sa traiesc? Din ce in ce mai multi clienti realizeaza ca viata lor le este data pentru a manifesta frumusetea fiintei lor, nu pentru a face bani pentru unii si pentru altii. De aceea am zilnic conversatii despre schimbari ale locurilor de munca, despre antreprenoriat, despre schimbari pe care oamenii vor sa le produca in cadrul locurilor actuale de munca astfel incat sa reuseasca sa exprime cine sunt.

Fiecare dintre noi este responsabil de ce implineste in aceasta viata. La finalul ei, daca a iesit sau nu cum ne-am dorit nu are legatura nici cu mediul economic, nici cu seful sau politica companiei, nici cu partenerul de viata. Deci ce va invit este: SA FITI ADEVARATI VOUA INSIVA IN 2018.


 
Cum sa ne pregatim pentru un an mai bun in 2018. Tu esti pregatit pentru evolutia ta?
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*