Cum sa te angajezi mai usor?

Pentru un  student, simplul fapt de a-ti cauta de munca poate fi extrem de stresant si obositor. Uneori, sa te angajezi imediat dupa ce ai terminat studiile sau dupa ce ai fost concediat este foarte dificil si multe persoane nu stiu cum sa isi gaseasca locul potrivit. Astfel pot aparea multe probleme financiare, dar si psihologice: lipsa de motivatie, depresie si chiar sinucidere.

 

1. CV impecabil

In primul rand fa-ti un CV foarte bun, subliniind toate calitatile pe care le ai, la ce esti tu cel mai bun, cum iesi in evidenta si ce succese ai inregistrat, fie ele si in facultate (daca esti proaspat absolvent). Uneori si hobby-urile sunt importante sau tot ce poate vorbi despre tine (de bine!). Aminteste-ti de toate bucuriile si implinirile pe care le-ai avut pana acum, pentru a te mentine motivat.

2. Mai multe domenii de interes

Fa-ti cont la agentiile de recrutare online si depune CV-ul la joburile de care esti interesat. Nu te axa pe un singur domeniu, pentru ca este imposibil sa fii bun doar la un lucru.

3. Persoana fizica autorizata

Daca esti cu adevarat talentat intr-un domeniu, ia in considerare sa devii freelancer. Este mai mult de munca, insa si beneficiile sunt imense. Iti poti infiinta o firma sau poti deveni persoana fizica autorizata.

4. Site-urile de socializare

Promoveaza-te prin orice mijloace. Daca ai cont pe site-urile de socializare, spune ca esti in cautarea unui loc de munca si ce stii sa faci. Lasa-ti toate datele de contact.

5. Originalitate

Cand trimiti e-mail-uri sau scrisori de intentie, ai grija ca acestea sa fie personalizate. Subliniaza cum vor castiga ei daca vei face parte din echipa, nu ce iti doresti tu!

6. Apeleaza la cunoscuti

Vorbeste cu prietenii, cunostintele si chiar rudele indepartate si lasa-le un mesaj despre ce iti doresti. Uneori “lantul slabiciunilor” functioneaza.

7. Atitudinea pozitiva

Mergi la cat mai multe evenimente, in baruri, la intalniri cu prietenii, la petreceri. Fii activ si spune ce cauti, insa nu cersi ajutor. Nu fi deprimat sau ostil! O persoana pozitiva este intotdeauna atractiva.

8. CV peste tot, pentru a obtine un job

Nu te lasa doar pe “mana” agentiilor de recrutare. Trimite-ti CV-ul si la firme care aparent nu angajeaza. Multe au site-uri in cadrul carora exista optiunea de a-ti uploada CV-ul. Daca nu, fa-ti un CV bun, o scrisoare de intentie perfecta si trimite-le intr-un plic pe adresa firmei, in atentia departamentului de Resurse Umane.

9.Sublineaza-ti calitatile

Incearca si “varianta vestica”, de a merge din usa in usa. Nu se stie niciodata! Poti incerca sa iti programezi intalniri cu cei de la Resurse Umane, pentru a le demonstra ce pierd daca nu te angajeaza. Este o varianta care functioneaza in strainatate si va merge foarte bine si in Romania. Firmele au nevoie de oameni ambitiosi, isteti, comunicativi si originali.

10. Comportamentul la interviu

Cand esti chemat la un interviu, nu-l considera deja castigat, dar nici nu fi sigur ca te vor respinge. Poarta-te natural, degajat, nu le arata ca viata ta depinde de rezultatul intalnirii. Nimeni nu doreste oameni disperati, nesiguri. Cucereste-i (pe langa alte calitati) si cu un zambet sincer! Daca rezultatul este negativ, nu renunta. Trimite-le o scrisoare de multumire si continua cautarile.

Daca aveti idei sau sfaturi din experienta proprie nu ezitati sa ne scrieti!

Student pe net va doreste mult succes!!!

 


 
Cum sa te angajezi mai usor?
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*