Ati ajuns la mare si v-ati grabit sa prindeti cat mai repede bronzul, iar acum nu stiti ce sa mai faceti cu arsurile capatate? Se poate intampla oricui, cel mai important e sa stiti cum sa tratati arsurile solare ca sa va puteti bucura in continuare de vacanta.

Cum sa tratezi arsurile solare: sfaturi si recomandari

Va oferim cateva sfaturi despre cum sa tratati arsurile solare:

  1. Va indepartati de soare. Multe persoane cred ca daca deja au arsuri solare, nu mai conteaza daca mai stau sau nu la soare. Nimic mai fals. Cu cat expunerea se prelungeste, cu atat efectele vor fi mai dezastruoase. Arsurile se pot mari si starea generala a organismului se poate inrautati.
  2. Faceti un dus racoritor. Pielea se va calma instant, dar pentru scurt timp.
  3. Calmati-va pielea cu un gel pe baza de Aloe Vera, cu alte creme special create pentru calmarea arsurilor sau cu produse naturale, create in casa.
  4. Hidratati-va pielea! O piele arsa are nevoie de hidratare permanenta. Untul de cocos este ideal in astfel de situatii.
  5. Calmati-va durerea cu o pastila calmanta, de tipul Paracetamol sau Tylenol. Atentie insa! Medicul este singurul in masura sa va recomande astfel de pastile, in functie de nevoi.
  6. Vizitati medicul daca este cazul. Daca arsurile dor si mai tare, daca aspectul pielii se schimba, capatand multe besicute albe, mergeti imediat la medic.

 
Cum sa tratezi arsurile solare: sfaturi si recomandari
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*