Cum trebuie folosite condimentele si despre eliminarea unor gusturi si mirosuri neplacute

– Condimentele (foi de dafin, piper, cuisoare) si sarea se pun in supa
cu putin timp inainte de a se lua de pe foc.

– Untul si margarina se pastreaza in vase opace. Sub actiunea luminii,
deasupra untului sau a margarinei se formeaza un strat de culoare alba
care are gust de seu.

– Pe timp calduros, untul nu se topeste daca invelim untiera intr-un
servet imbibat in apa sarata.

– Pentru ca sa dispara gustul si mirosul neplacute, specifice grasimii
rincede, se pune grasimea la foc sa se topeasca, se adauga 2 cepe (la 1
kg de grasime) sau 1-2 cartofi cruzi, taiati bucatele, si se fierbe
amestecind mereu 1-1 1/2 ore. Gustul grasimii arse se poate de asemenea
drege, daca se fierbe bine grasimea cu apa (in proportie de 3 la 1).
Dupa ce apa s-a evaporat aproape complet, se adauga o ceapa taiata
marunt si se mai fierbe 15 minute. Apoi in ambele cazuri, se procedeaza
la fel: cratita cu grasime se ia de pe foc, se indeparteaza spuma care
s-a format si se strecoara printr-o pinza. Prin aceasta metoda calitatea
grasimii se imbunatateste simtitor.

– Pentru a imbunatati gustul untului rincezit, acesta se spala mai intii
cu o solutie de bicarbonat (1 lingurita de bicarbonat de sodiu la 2
pahare de apa), apoi de 2-3 ori in apa rece si curata si se sareaza
bine.

– Grasimea ramasa de la prajit se amesteca cu apa si se fierbe. Apa
absoarbe orice miros. Grasimea stropeste mai putin la prajit daca se
pune in tigaie putina sare.

– Untul se bate mai repede daca se taie bucati mici, se pune in castron
si se asaza peste o cratita cu apa calda. Cind untul se inmoaie (fara sa
se topeasca), se freaca la loc rece.


 
Cum se folosesc condimentele si despre eliminarea unor gusturi si mirosuri neplacute




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*