Daniel Funeriu despre studentii din Republica Moldova

Prezent la Scoala de Vara “Comunităţi româneşti şi identitate europeană” desfasurata, în oraşul Sulina, judeţul Tulcea, Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Funeriu, a declarat ca Romania are un numar record de burse pentru tinerii din Republica Moldova.

“Am suplimentat la 5.000 numarul burselor pentru Republica Moldova. Vrem sa intarim invatarea limbii romane in tarile in care avem comunitati” a declarat Daniel Funeriu in cadrul conferintei cu studentii din diaspora.

Referitor la data publicarii rezultatelor admiterii pentru studentii Basarabeni, Daniel Funeriu a declarat: “initial, numarul de burse era de 2.800. Am facut o suplimentare cu 2.200 de locuri dupa rectificarea bugetara si numarul s-a modificat pe ultima suta de metri“. Ministrul a asigurat studentii din Republica Moldova ca pana la sfarsitul lunii vor avea rezultatele admiterii.

Intrebat de problema echivalarii diplomelor, ministrul Daniel Funeriu a declarat: “Dorinta mea: echivalarea diplomelor sa se faca online“.

Ministrul a fost primit cu aplauze de peste 200 de participanţi tineri si studenti din Australia, Egipt, Grecia, Italia, Republica Moldova, Siria, Statele Unite ale Americii şi Ucraina, care sunt prezenti la Sulina in urma concursului de clipuri video şi aplicaţii multimedia “De ce iubesc România”.


 
Daniel Funeriu despre studentii din Republica Moldova
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*