De ce folosim Facebook?  Consumul de alcool joaca un rol important

Studentii din primii ani care se plang de un nivel ridicat al stresului si carora le place sa consume alcool sunt mai predispusi la a se „lega” emotional de retelele de socializare decat cei care spun ca nu se simt stresati si nu consuma alcool, arata un studiu recent, publicat de cnet.com.

In incercarea de a afla ce le determina pe unele persoane sa apeleze la Facebook pentru a stabili legaturi cu altii, Russell Clayton, student doctorand la Scoala de Jurnalism din Missouri, a descoperit ca anxietatea si consumul de alcool joaca un rol important in acest sens.

Pentru lucrarea sa de doctorat, care urmeaza sa fie publicata si in numarul din mai al revistei Computers in Human Behavior, Clayton a analizat comportamentul a peste 225 de proaspat admisi la Universitate din punct de vedere al emotiilor, anxietatii, nivelului de socializare, dar si al consumului de alcool si marijuana.

Realizatorul studiului a descoperit astfel ca studentii care se declarau deopotriva anxiosi si mari consumatori de alcool pareau sa fie mult mai legati din punct de vedere emotional de Facebook. De asemenea, cei care au raportat ca sunt singuri in viata de zi cu zi sau prezinta stari de anxietate aveau la randul lor conturi pe Facebook pe care le accesau zilnic, dar nu se simteau legati emotional de persoanele cu care erau prieteni pe acea retea de socializare


 
De ce folosim Facebook?  Consumul de alcool joaca un rol important
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*