De ce unii studenti invata mai repede

Cum se explica faptul ca unii studentii se uita o data pe cursuri si au totul clar, iar unii dintre noi citesc de nenumarate ori cursurile si nu „ramane” nimic ?

Unii studenti au capacitatea de a învăţa mai uşor lucruri noi şi de a rememora fără probleme lucrurile învăţate. Acest lucru se explică, susţin specialiştii, prin faptul că unele persoane prezintă coloane corticale mai complexe decât altele.
Coloanele corticale sunt acumulări verticale de neuroni conectaţi între ei. Numărul de neuroni şi diversitatea acestora în cadrul unei coloane corticale variază în anumite zone ale creierului. Oamenii de ştiinţă spun ca gradul de inteligenţă este dat nu de mărimea scoarţei cerebrale, ci tocmai de numărul coloanelor corticale şi de diversitatea neuronilor conţinuţi de acestea.
Potrivit neurocercetătorilor, pe măsură ce înaintăm în vârstă, aceste coloane se deteriorează şi, de aceea, persoanele de peste 40-50 de ani asimilează mai greu informaţiile decât cele de până în 20-30 de ani.
Învăţarea se produce prin confruntarea informaţiilor noi cu cele deja existente în creier. Pentru memoria de lungă durată, este necesar somnul.


 
De ce unii studenti invata mai repede
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*