Vesti socante pentru cei care isi petrec majoritatea timpului in fata calculatorului si pentru impatimitii jocurilor de noroc – dependența de jocuri de noroc, dependența de Internet, depresia şi timiditatea ar putea fi clasificate ca fiind boli mintale.

Dependenta de internet, depresia si timiditatea ar putea fi considerate boli mintale

Toate aceste „boli” ar putea fi incluse in „Manualul de Diagnostic şi Statistică al Tulburărilor Mintale”, pe lângă depedenţii de jocuri de noroc şi de internet, timiditatea şi depresia ar putea fi considerate tulburări psihice.

Introducerea timidităţii în rândul problemelor psihice nu va afecta practica medicală, dar va avea un impact negativ asupra celor care vor primi acest diagnostic.

Psihiatrii şi psihologii britanici avertizează că primirea unui astfel de diagnostic psihiatric  va face mai mult rau decat bine –  va afecta stima de sine a pacientului. Pe lângă timiditate, depresia suferită după pierderea unei persoane dragi va fi şi ea inclusă în rândul bolilor mintale.

Pentru a stopa apariţia publicaţiei a fost lansată o petiţie, care a adunat până în prezent 11.000 de semnături ale psihologilor.

 


 
Dependenta de internet, depresia si timiditatea ar putea fi considerate boli mintale
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*