Pentru urmatorul weekend in camin rasfata-te cu o gustare dulce! Incearca noua reteta studenteasca de tort cu glazura de cafea!
Portii: 8
Calorii:
350
Timp de preparare:
60 minute
Tortul cu glazura de cafea este o gustare de care te poti bucura si pe timpul postului. Ai nevoie de putin timp liber si de cateva ingrediente pentru ca tu sa te poti rasfata cu o delicioasa felie de tort! Urmeaza pasii prezentati mai jos si bucura-te de gustul sau savuros!
Ingrediente:
Pentru blat:
200 g faina,
200 g margarina,
200 g zahar,
100 g nuca macinata,
1 pachetel cu zahar vanilat.
Pentru crema:
100 g margarina,
2 linguri esenta de cafea,
150 g zahar
Glazura din serbet de cafea:
400 g zahar,
putina zeama de lamaie,
1 pahar apa,
1/3 pahar de cafea concentrata.
Se poate glasa si cu un gem acrisor.
Cum preparam:
Amesteca bine zaharul cu margarina, pana obtii o crema. Adauga zaharul vanilat, nucile si, treptat, faina. Imparte aluatul obtinut in trei parti. Intinde fiecare parte de aluat si coace-le la foc potrivit pe rand, in forma de tort, in cuptorul incalzit inainte. Intinde crema de cafea (obtinuta prin amestacarea margarinei cu zaharul si cu esenta de cafea) intre foile de blat. Glaseaza tortul cu glazura de serbet de cafea sau cu un gem acrisor. Bucura-te apoi cu prietenele tale de o gustare dulce si savuroasa!