Muzeul de Istorie Naturală din Iaşi a fost înfiinţat la data de 4 februarie 1834, din iniţiativa unui grup restrâns de membri ai Societăţii de Medici şi Naturalişti din Iaşi. Este primul Muzeu de acest gen înfiinţat în Principatele Române şi, ca instituţie culturală, avea drept scop să prezinte publicului din Iaşi „bogăţiile pamântene şi subpământene ale Moldovei, precum şi curiozităţi din alte părţi ale lumii”.

Colecţiile Muzeului numără peste 300 000 de exemplare, cele mai valoroase fiind colecţiile de Insecte, Moluşte, Amfibieni, Reptile, Păsări, Minerale şi Plante. Un interes deosebit îl prezintă colecţiile de cuiburi şi ouă, unice în ţară.

Secţia Evoluţia Omului, cea mai nouă expoziţie a Muzeului, prezintă apariţia şi transformarea biologică şi culturală a speciei Homo Sapiens.

Pentru publicul ieşean, pentru elevi şi studenţi, Muzeul de Istorie Naturală din Iaşi este un excelent loc de recreere şi un spaţiu de învăţământ. Colecţiile sale ştiinţifice, biblioteca şi laboratoarele sale se constituie într-o utilă bază de studiu pentru toţi cercetătorii din ţară. Amplasat într-o oază de de verdeaţă şi de linişte, Muzeul vă oferă prilejul de a vă îmbogăţi sufletul şi de a participa la cunoaşterea şi protejarea lumii vii.

 

Adresa: Bd. Independentei nr.16, Iasi 6600, Romania
Tel.+ 40 232 218337, +40 232 201339
E-mail: grigore@uaic.ro
Web: http://www.bio.uaic.ro/muzeu


 
Despre Muzeul de Istorie Naturală din Iasi
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*