Banca Naţională a României (BNR) a afişat astăzi un curs de referinţă de 4,6009 lei/euro şi de 3,7999 lei/dolar Cotaţiile pe piaţa interbancară au urcat uşor la 4,5995 – 4,6030 lei/euro în prima oră a şedinţei de luni, astfel că rata de schimb leu/euro s-a întors aproape de maximul istoric atins vineri, de 4,6030 lei/euro.

Efectele instabilitatii politice se fac simtite din ce in ce mai puternic in cursul valutar. Chiar daca liderii USL, care se afla in prezent la Putere, refuza sa admita legatura stransa dintre miscarile de pe scena politica si deprecierea monedei nationale, acestea se pot vedea cu usurinta la o simpla consultare a arhivei BNR privind cursul valutar.

Recordul pe piaţa interbancară a fost atins vineri pe fondul ordinelor de cumpărare de euro plasate de jucătorii străini imediat după anunţul Comisiei de Etică a Universităţii din Bucureşti, care a decis că premierul Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat, o treime din lucrare fiind copiată.

Primele tranzacţii din şedinţa interbancară de luni au fost realizate la 4,5960 lei/euro, paritate foarte apropiată de închiderea de vineri, de 4,5925 – 4,5950 lei/euro.

În prima oră cotaţiile au crescut foarte uşor şi au ajuns la 4,5995 – 4,6030 lei/euro. Cel mai înalt nivel tranzacţionat a fost de 4,6000 lei/euro.

Cursurile de referinţă publicate vineri de Banca Naţională a României pentru euro şi dolar au atins noi valori record, de 4,5848 lei/euro şi respectiv 3,7438 lei/dolar.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont