Diplomele de absolvire cu numele universităţii la care au fost efectuate studiile nu cel al Ministerului Educaţiei

„Mi se pare corect ca fiecare universitate să îşi asume certificarea pregătirii propriilor absolvenţi, prin diplomele pe care le eliberează. Pe diploma de licenţă să nu mai fie pusă sigla ministerului, ca nimeni să nu se mai ascundă în spatele acestei sigle şi fiecare să-şi asume diploma”, a subliniat ministrul.

Andronescu a mai spus că, în opinia sa, nu este corect ca, sub „umbrela” Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), universităţile să elibere diplomele tuturor absolvenţilor. „Cred că este necesar ca universităţile să-şi asume actele pe care le eliberează şi, într-un fel, calitatea pregătirii”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu a mai spus că ar putea să fie nevoie ca procesul de clasificare a univeristăţilor să fie reluat, întrucât în MECTS nu s-a găsit niciun document care să ateste criteriile ce au stat la baza acestei acţiuni.

„MECTS are două procese privind clasificarea universităţilor, deschise de instituţii nemulţumite de categoria în care au fost incluse. Noi nu putem merge în instanţă şi să dovedim că locul unde au fost plasate respectivele instiuţii este corect, întrucât nu avem criteriile care au stat la baza clasificării. În acest context, am putea fi nevoiţi să facem o nouă evaluare şi un nou clasament”, a explicat Andronescu. Voi ce parere aveti?

 


 
Diplomele de absolvire cu numele universităţii la care au fost efectuate studiile nu cel al Ministerului Educaţiei
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*