D-zeu l-a creat pe magar si i-a spus: Tu esti un magar. Tu vei munci din greu din zori si pana-n sara, si vei cara pe spate grele poveri. Vei manca iarba si vei fi putin inteligent. Vei trai 50 de ani.
La aceste vorbe grai magarul: Sa traiesc asa 50 de ani e mult prea mult. Nu-mi da mai mult de 30 de ani de trait.
Si asa a fost.

Apoi l-a creat D-zeu pe caine si i-a vorbit asa: Tu vei pazi averile oamenilor, carora le vei fi cel mai statornic prieten. Vei manca ce va lasa omul in farfurie si vei trai 25 de ani.
Cainele a raspuns: D-zeule, sa traiesc asa 25 de ani este prea mult. Te rog, nu mai mult de 10 ani!
Si asa a fost.

Apoi D-zeu a creat maimuta si i-a spus: Tu esti o maimuta. Tu te vei legana din pom in pom si te vei comporta ca un idiot. Sa fi vesela si sa traiesti 20 de ani.
La acestea raspunse maimuta: D-zeule, sa traiesc 20 de ani ca si clownul lumii e prea mult. Te rog nu-mi da mai mult de 10 ani.
Si asa a fost.

In sfarsit l-a creat D-zeu si pe barbat si i-a spus asa: Tu esti un barbat, singura vietate dotata cu ratiune, care va locui pe pamant. Te vei folosi de inteligenta ta ca sa le supui pe toate celelate vietati. Tu vei conduce lumea si vei trai 20 de ani.
La acestea spuse barbatul: D-zeule, sa fi barbat pentru doar 20 de ani nu e destul. Te rog da-mi mie cei 20 de ani, pe care i-a refuzat magarul, cei 15 ai cainelui si cei 10 ai maimutei.
Si astfel s-a ingrijit D-zeu ca barbatul sa vietuiasca 20 de ani ca barbat, apoi sa se casatoreasca si timp de 20 de ani sa traga ca magarul de dimineata pana seara poveri grele. Apoi sa aibe copii si 15 ani sa traiasca precum un caine, care are grija de casa si de masa, si mananca ce mai ramane de la familie. Dupa aceea, in varsta inaintata, sa traiasca 10 ani ca maimuta, sa se comporte ca un idiot si sa-i amuze pe nepoti.


 
Dumnezeu l-a creat pe barbat cu un scop!
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*