Elevii care dau bacalaureatul profesional nu au acces în universităţile particulare sau de stat.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat pentru Gândul că ordonanţa de urgenţă prin care se introduce bacalaureatul profesional interzice categoric elevilor accesul la universitate şi nu va permite niciunei instituţii de învăţământ, indiferent că este de stat sau particulară, să primescă absolvenţii.

Statisticile de la Ministerul Educaţiei arată că, din cei aproape 700.000 de studenţi câţi sunt în România, aproximativ 250.000 învaţă la universităţile particulare. Taxele de studiu de la aceste universităţi variază în funcţie de profilul urmat de student. Suma medie plătită de un student la particulară este de 1.000 de euro, ceea ce înseamnă că toate cele 56 de universităţi particulare acreditate şi autorizate rulează un sfert de miliard de euro anual din taxele de la studenţi.

Rectorii universităţilor particulare susţin că măsura BAC-ului profesional îi va afecta, pentru că numărul de studenţi este în scădere de la an la an. Procentul mic de elevi care au luat examenul de maturitate în ultimii trei ani a crescut concurenţa dintre universităţi, susţin rectorii. Pe de altă parte, oficialii de la particulare spun că era previzibilă scăderea numărului de studenţi.


 
Elevii care dau bacalaureatul profesional nu au acces în universităţile particulare sau de stat.
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*