Esti student la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca?  Porsche face angajari

Programul de masterat “Tehnici Avansate în Ingineria Autovehiculelor”, lansat de Porsche Engineering la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în 2017, urmează să întâmpine o nouă generație de viitori ingineri software pentru industria auto. După succesul primului an universitar, Porsche Engineering anunță noi oportunități pentru studenți, inclusiv introducerea cursului de ”Autovehicule cu Conducere Autonomă” și schimbarea limbii de predare din română în engleză, pentru a oferi programului de Masterat un caracter internațional.

În afara numeroaselor activități extracurriculare pe care le pune la dispoziția studenților de Masterat, Porsche Engineering oferă burse de studiu lunare primilor 12 studenți din fiecare promoție. Lucrările de disertație sunt, de asemenea, propuse și coordonate de specialiștii Porsche Engineering, alături de profesorii Universității Tehnice. Începând cu anul universitar 2018-2019, compania se va implica și în programul de studii postuniversitare, pentru care va propune temele și va oferi suport studenților doctoranzi.

Studenții înscriși în programul de masterat “Tehnici Avansate în Ingineria Autovehiculelor” au la dispoziție multiple oportunități de pregătire practică. Compania organizează numeroase vizite de lucru la biroul local din Cluj și a sponsorizat deplasări ale studenților la fabrica Porsche din Germania. Studenții au, de asemenea, posibilitatea de a se înscrie în programe de internship și de a lucra pe proiecte de cercetare, sub îndrumarea inginerilor cu experiență Porsche Engineering. Pe parcursul primului an de masterat, studenții au petrecut peste 300 de ore de internship în cadrul subsidiarei locale și peste 50 de ore de cursuri aplicate, lucrând la un proiect amplu de cercetare, menit să dezvolte un prototip de baterie pentru vehicule electrice.

”Știm că pregătirea practică este esențială – prin urmare, obiectivul nostru este de a familiariza studenții cu practicile și cu provocările reale ale mediului de lucru din domeniul dezvoltării de software pentru industria auto, chiar din primul an de studiu al programului de Masterat”, spune Marius Mihailovici, Director General Porsche Engineering Romania. ”Studenții au numeroase oportunități de a-și îmbunătăți abilitățile și competențele, prin proiecte interesante de cercetare, programe de internship și vizite de lucru la birourile noastre din Cluj sau din Germania. Începând cu noul an universitar, studenții vor avea și posibilitatea să aplice pentru programe de internship la Nardò Technical Center, celebrul centru de testare deținut de Porsche Engineering în sudul Italiei.”

Programul de Masterat “Tehnici Avansate în Ingineria Autovehiculelor” a fost înființat în cadrul Departamentului de Autovehicule Rutiere și Transporturi al Universității Tehnice din Cluj-Napoca. În prezent, programul oferă, anual, 25 de locuri pentru studenții care își doresc să urmeze o carieră în cercetare și dezvoltare, în domeniul ingineriei software pentru industria auto.


 
Esti student la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca?  Porsche face angajari
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*