Exercitii de fitness simple dar eficiente ce pot fi facute acasa

Daca nu ai timp sa ajungi la sala, dar ai putina vointa, poti face exercitii acasa pentru a fi in forma si, de ce nu, pentru a-ti dezvolta putin si musculatura.

Utilizarea greutatilor libere presupune, de fapt, folosirea fortei proriului corp pentru lucrarea musculaturii, inclusiv a altor muschi decat cei vizati initial.

Oricat de eficiente ar parea unele aparate, acestea nu implica zonele secundare ale corpului precum o fac greutatile libere. Desi muschiul lucrat de tine e solicitat, exercitiul nu lucreaza intregul ansamblu al grupei musculare respective.

Utilizarea aparatelor iti limiteaza miscarea, aceasta fiind posibila doar intr-un anumit plan. Exercitiul la sala este recomandat daca vrei sa izolezi un anumit grup de muschi sau o intreaga grupa musculara, dar daca vrei sa capeti o silueta armonioasa intarindu-ti musculatura, propriul tau corp iti poate fi de cel mai mare ajutor!

EXERCITII PENTRU MUSCULATURA MEMBRELOR INFERIOARE SI FESE

Se fac trei serii a cate 10 repetari din fiecare exercitiu

Du piciorul in lateral, in fandare si apleaca trunchiul in fata, pe picior. Tine mana pe genunchi, apoi ridica-te in picioare, apropiind picioarele si tinand bratele sus. Se executa de 10 ori cu fiecare picior.

Stand in pozitia departat cu mainile pe solduri, indoaie genunchii in lateral si intinde.

Stand cu picioarele apropiate, executa 3 serii a cate 20 de genuflexiuni.

Fandari inainte – stand cu mainile pe solduri lasa-ti umerii relaxati. Ridica piciorul drept la 90 de grade, mentinand coapsa paralela cu solul. Paseste inainte cat mai departe posibil si apoi revino la pozitia initiala. Se executa alternativ, cu fiecare picior in parte.

Exercitiu pentru relaxare.

Stand cu picioare incrucisate, apleaca trunchiul si bratele incercand sa atingi podeaua. Mentine 10 secunde.


 
Exercitii de fitness simple dar eficiente ce pot fi facute acasa
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*