Fonduri structurale europene in 2013 - Romania trebuie sa absoarba mai mult de 5 miliarde de euro pentru a nu pierde acesti bani

Comisarul european pentru dezvoltare regionala, Johannes Hahn, a declarat, miercuri, ca 2013 este crucial pentru Romania, el aratand ca trebuie absorbite in acest an 5 miliarde de euro de fonduri structurale pentru a se evita dezangajarea acestei sume, anunta Mediafax.

„Este absolut necesar, 2013 este un an crucial pentru Romania. Pot sa spun ca anul trecut Romania a pierdut unele momente din cauza discutiilor politice, alegeri. Ceea ce conteaza acum este concentrarea pe viitor, gestionarea viitorului tarii, avand in vedere ca aceste fonduri structurale sunt la dispozitia Romaniei si vizeaza cresterea economica a tarii. Acest an este o provocare speciala pentru ca, asa cum stiti, Romania trebuie sa absoarba mai mult de 5 miliarde de euro pentru a nu pierde acesti bani”, a afirmat Hahn, intr-o declaratie de presa comuna la Bruxelles cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Oficialul CE a aratat ca nu este in interesul UE ca Romania sa piarda acesti bani pentru a fi economisiti de catre Bruxelles, ci cheltuirea inteligenta si sustenabila pentru dezvoltarea tarii.

„As vrea sa va reasigur pe voi, romanii, ca UE este alaturi de voi. Avem interesul ca Romania sa poata folosi banii. Nu este interesul nostru, nici al nostru, sa constatam ca la sfarsitul anului am economisit acesti bani. Interesul nostru este ca banii sa fie cheltuiti sustenabil si inteligent, sa ajute tara sa isi imbunatateasca situatia, pentru ca Romania este una dintre cele mai atractive piete pentru companiile europene”, a afirmat Hahn.


 
Fonduri structurale europene in 2013 - Romania trebuie sa absoarba mai mult de 5 miliarde de euro pentru a nu pierde acesti bani
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*