Ingrediente

  • 1 ceapa mare (aprox 150 gr)
  • 2 ardei (aprox 250 gr)
  • 3 catei usturoi mari
  • 2 dovlecei mici (aprox 500 gr)
  • 1 vanata (aprox 350 gr)
  • 3 rosii medii coapte (aprox 450 gr)
  • 1 foaie de dafin
  • cateva fire de patrunjelGhiveci de legume - mancare de post
  • sare, piper
  • 5 linguri ulei


Preparare

  1. Se taie felii dovlecelul curatat si vanata pe care o lasam cu coaja. Daca feliile sunt prea mari se pot taia in 2 sau 4 (la vanata le-am taiat in 4, dovlecelul era mic asa ca le-am lasat intregi). Se aseza pe servetele de bucatarie intr-un singur strat si se presara putina sare. Se acopera cu servetele de bucatarie si se lasa cca 30 min sa se absoarba apa din legume.
  2. Intr-o tigaie mai larga se incinge uleiul si se calesc la foc mediu spre mic ceapa tocata marunt si ardeiul taiat bucati patrate pana se inmoaie.
  3. Se adauga usturoiul strivit si se mai lasa 1 minut la calit.
  4. Se adauga dovlecelul si vanata, ierburile Provence , dafinul, piper si sare. Se caleste la foc mediu totul inca 10 minute, amestecand des. Verificati ca dovlecelul si vanata sa fie facute, dar nu foarte moi.
  5. Rosiile se oparesc 1 minut si se curtata de coaja. Se taie cubulete. Se adauga peste legume si se mai fierbe totul 5 minute, amestecand de cateva ori. Se drege de sare. Se adauga patrunjelul tocat si se ia de pe foc.
  6. Se serveste cald sau rece cu cuoscous.

Pofta buna!!!


 
Ghiveci de legume - mancare de post




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*