Iata de ce ar trebui sa consumi un cocktail cu fructe in fiecare zi!

Conform ultimelor studii, banalul cocteil de fructe nu este doar o licoare ce iti potoleste setea, ci si un aliment foarte sanatos.

Etanolul, cheia sanatatii

Adaugand putin etanol – adica alcool – vei face din cocteilul tau o bautura de care nu te vei mai putea dezlipi. De sanatos ce va fi, nu din cauza eventualei dependente de alcool. Subliniez ideea ca trebuie sa adaugi foarte putin. Efectul? Cresterea cantitatii de antioxidanti si substante nutritive din capsuni sau afine sau… orice alt fruct.

Cercetatorii sustin ideea ca orice fruct poate deveni mult mai sanatos pentru tine daca este ‘stropit’ cu putin alcool. Cum s-a ajuns la aceasta concluzie?

Korakot Chanjirakul, profesor doctor in cadrul Universitatii Kasetsart, Thailanda, cauta o cale de a pastra prospetimea si savoarea capsunilor. Si s-a tot gandit el ceva timp, pana cand, intr-o zi, a ajuns la minunata concluzie ca ‘tratand’ fructele cu putin alcool, ele se pastreaza mult mai bine si devin mult mai sanatoase, alcoolul accentuand calitatile nutritive.

Fructele (in special cele de padure) si legumele, contin polifenoli si antioxidanti, substante care incetinesc procesul de imbatranire.

Reteta vietii sanatoase

Consumand cat mai multe fructe si legume, te vor tine departe de boli de inima, de riscul de a face cancer sau alte boli neurologice.

Studiul nu a avut in vedere si adugarea de umbrelute frumos colorate pentru design. Probabil, in acest fel, cocteilul tau va deveni irezistibil.

Deci… Sa recapitulam! Trebuie sa consumi cat mai multe fructe si legume (desi, asta stiai deja… cred). Iar pentru obtinerea unui cocteil sanatos trebuie sa pui PUTIN alcool.


 
Iata de ce ar trebui sa consumi un cocktail cu fructe in fiecare zi!
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*