Credeti în schimbările climatice?Aceasta nici nu mai este o intrebare defapt – este un fapt dovedit deja.

In ce masura influenteaza oamenii schimbarile climatice?

O discutie tipica despre schimbarile climatice începe astfel: „Eu ştiu că se schimbă clima, dar oare ea nu s-a schimbat mereu prin ciclurile naturale?”
Cercetatorii ne vor raspunde dand ca exemplu situatia climei in perioada medievala.
Studiile recente arată că acceptarea publică a dovezilor ştiinţifice care indica faptul ca omul a provocat schimbările climatice, a scăzut. Cu toate acestea, schimbarea nu este prea mare.

Este foarte greu pentru oamenii de stiinta sa inteleaga acest lucru, insa dovezile stiintifice ca oamenii influenteaza negativ schimbarea climei devin tot mai convingatoare in fiecare an.

Totusi, percepţia publică este foarte confuza. Din ce cauza sunt oamenii confuzi, de ce nu pot accepta faptul ca sunt de vina pentru schimbarea climei?

Aici intervin mai multi factori:
– un prim factor ar fi trecerea de la a fi o problemă ştiinţifica, la o problemă politică;
– un alt factor ar putea fi „disonanţa cognitivă” – apare în cazul în care oamenii isi modifica convingerile cand este vorba de adevăruri incomode;
– un factor decisiv este acela ca oamenii s-au plictisit de acuzatiile aduse constant cu privire la schimbările climatice;
– un factor extern este criza financiară care a jucat un rol important. Oamenii au preocupari mult mai mari si nu mai au timp sa se gandeasca la schimbarile climatice.

Voi ce parere aveti? In ce masura influenteaza omul schimbarile climei? Asteptam raspunsurile voastre.


 
Da ne like pe Facebook
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit. Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2019 - Toate drepturile rezervate.

sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont