Infidelitatea este o problema cu care se confrunta din ce in ce mai multe cupluri, specialistii sugerand chiar ca aceasta pornire face parte din firea umana. Cu parere de rau infidelitatea tinde să devină un stil de viaţă pentru tot mai multe persoane. De  ce este fidelitatea o promisiune greu de ţinut? Femeile tind să-i egaleze pe bărbaţi în ceea ce priveşte infidelitatea, după cum arată mai multe statistici.

 

Statisticile demonstreaza ca 15% dintre femei si 25% dintre barbatii casatoriti au avut deja o aventura sexuala extraconjugala. Procentul este chiar mai mare, cu pana la 20% in cazurile ce nu s-au finalizat cu un contact sexual direct (fiind vorba doar de aventuri emotionale sau de intimitati sexuale, in absenta sexului propriu-zis).

Infidelitatea a devenit un lucru atât de comun, încât nu putem să nu ne întrebăm dacă nu cumva este un fenomen acceptat, ba, mai mult, încurajat de societatea actuală. Nu avem nevoie de statistici ca să ne dăm seama că numărul celor care îşi înşală partenerii a crescut în ultimele decenii şi că fidelitatea este atât de fragilă, încât sunt tot mai puţini cei care cred în ea. Iar când o întâlnim, ajungem să o considerăm o virtute.

Tehnologia este de vina?

Daniel G. Amen, psihiatru şi specialist în neuroştiinţe şi în imagistică medicală, spunea într-un interviu că fenomenul ar avea o cauză de ordin biologic. Societatea modernă ne-a obişnuit să trăim în viteză şi să primim rapid tot ceea ce ne dorim. Datorită noilor tehnologii, putem primi în două secunde pe smartphone o informaţie de care avem nevoie, putem contacta oricând şi de oriunde o persoană folosind telefonul ori e-mailul şi putem mânca atunci când ni se face foame comandând rapid pe internet. Această rapiditate cu care ne-am obişnuit să primim lucrurile ne suprasolicită centrii plăcerii din creier, spune Amen. Consecinţa suprasolicitării este că devenim tot mai greu de satisfăcut, inclusiv din punct de vedere sexual. Aceeaşi viteză cu care ne-a obişnuit societatea modernă ne-a făcut mai puţin toleranţi cu cei din jur. Nu mai avem răbdare să trecem peste defectele şi peste greşelile partenerului şi ne îndreptăm foarte uşor atenţia către alte persoane pentru a primi ceea ce căutăm.

Independenţa femeilor creează rupturi

Am ieşit din epoca în care singura „carieră” a femeii era căsnicia. Acum, ea este în căutarea unui statut profesional. Prin el, a dobândit putere financiară, iar odată cu aceasta – independenţă. Inevitabil, percepţia femeilor vizavi de relaţie şi de familie s-a modificat. Dacă în trecut gândurile şi acţiunile sale erau îndreptate spre bunul mers al relaţiei şi al familiei, acum fiecare dintre cei doi parteneri are interese profesionale şi personale diferite. Având libertate şi egalitate în opţiuni, femeia a realizat că poate refula neîmplinirea pe plan emoţional şi/sau sexual prin infidelitate. Pe lângă aceasta, timpul mai îndelungat petrecut de femei în afara căminului a însemnat mai multe prilejuri favorabile aventurilor. Aceasta explică un fenomen semnalat de statistici, şi anume că tot mai multe femei îşi înşală partenerii.

Infidelitatea- un fenomen tot mai "la moda"in prezent

Noi forme de comunicare

Siteurile şi reţelele de socializare facilitează comunicarea cu persoane de sex opus şi favorizează infidelităţile. Relaţiile virtuale au toate şansele să devină reale. Un sondaj realizat în SUA în rândul avocaţilor specializaţi în dreptul familiei şi publicat la începutul acestui an semnala că nu mai puţin de 20 la sută din divorţuri sunt bazate pe dovezi adunate de pe site-uri precum Facebook, MySpace şi Twitter. Cei care intentează divorţ găsesc pe aceste siteuri discuţii intime ale partenerilor cu persoane de sex opus.

 

 


 
Infidelitatea- un fenomen tot mai "la moda"in prezent
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*