Ce baiat nu a baut macar o data bere? Va las cu articolul sa aflati istoria acestei bauturii atat de venerate.


Berea este o băutură alcoolică obţinută din 4 produse naturale: drojdia de bere, malţ, hamei şi apă. Aceasta are aproximativ 5% alcool; aşa-numita bere fără alcool are între 0 şi 0,5% alcool.
Temperatura de băut perfectă a berii se află între 6 şi 8 °C.
De obicei energia berii provine din grâne, dar poate să vină şi din energia cartofilor sau a mazării. Se poate spune că şi japoneza Sake se poate încadra în definiţia berii. În Rusia, berea se încadrează oficial la categoria băuturilor non-alcoolice.
Berea a apărut acum cca. 6000 de ani. Vine cel mai probabil de la pâine care s-a udat şi a început să fermenteze, de unde a apărut procesul de fermentare.
Această descoperire a avut loc de mai multe ori în istoria omenirii, astfel că nu se poate şti sigur, unde a fermentat la început berea.
Cele mai vechi urme de bere, care provin din anii 3500-2900 î.Hr., au fost decscoperite de curând în Tepe, Mesopotamia (astăzi în Iranul de vest).


Articolul cumplet il gasiti pe wikipedia la Bere 
Istoria berii [tot ce vrei sa stii despre bere]
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
3 Comentarii
  1. vasko 11 ani în urmă

    mie pofta de o bere recee

  2. florian_89 11 ani în urmă

    ba da stiati k initial berea a fost facuta pentru femei????abia dp cva timp barbati s,au apukt de baut….aja k incercati sa beti o bere rece q prietena…vedeti ce parerea are:)):)):))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*