Joggingul iti va mari durata de viata! Afla cum sa faci jogging corect!

Cercetătorii au demonstrat că un program regulat de jogging poate mări speranţa de viaţă cu 6 ani pentru un bărbat şi cu 5 ani pentru o femeie.

Beneficii pentru sanatate

Dr. Leo Creaney, specialist în ortopedie şi sport la Centrul Musculoskeletal BUPA, din Londra a declarat că ”acest studiu este încurajator pentru toţi cei care fac jogging”.

”Este cunoscut de mult timp faptul că exerciţiile fizice sunt benefice pentru sănătate, dar este foarte bine de ştiut că nu trebuie să fii atlet de performanţă sau să alergi la maraton pentru a avea aceste beneficii”, a susţinut acesta.

Cum sa faci jogging

Cateva sfaturi importante pentru toţi practicanţii de jogging, care transformă acest sport într-o activitate foarte sănătoasă.

”Este destul de greu să ştii care este ritmul potrivit pentru alergare. Încearcă să faci exerciţii într-un ritm în care respiraţia şi ritmul inimii sunt accelerate şi te simţi încălzit. Ar trebui să poţi purta o conversaţie în timp ce alergi. La acest nivel de activitate, inima şi plămânii sunt stimulate, iar acest lucru te menţine în formă”, recomandă dr. Leon Creaney.

Potrivit cercetatorilor, este bine sa iti pregatesti corpul cu o scurta incalzire. Totodata, trebuie sa iti alegi hainele potrivite si pantofii, astfel incat alergatul sa devina o placere, nu o corvoada. Este indicat sa alternezi perioadele de efort cu cele de repaus si hidratare.

Jogging-ul este recomandat între o oră şi două ore şi jumătate în fiecare săptămână, într-un ritm lent sau mediu, se mai arata in studiu.


 
Joggingul iti va mari durata de viata! Afla cum sa faci jogging corect!
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*