In perioada postului este mai greu sa alegem ce mancam. Insa nu disperati! Exista multe retete de post extraordinar de gustoase si hranitoare. Va propunem o reteta de post:

Mancare  de post cu naut

Ingrediente:

2 cutii de naut fiert (altfenativ se fierb 200 gr de naut uscat dupa ce boabele au stat peste noapte la inmuiat)
3 catei de usturoi
1 ceapa sau 1/2 praz (prazul e mai delicios)
2 linguri mari de pasta tahini/tahina
3 linguri ulei de masline
1 lingurita ulei de susan
1 lingurita chimen sau condimente arabesti pentru hummus
zeama de la 1/2 lamaie
boia de ardei dulce pentru decor

Mod de preparare

1. Boabele fierte de naut se trag la tigaie in ulei cu ceapa sau praz.
2. Toate ingredientele se adauga in blender, incepand cu cele mai umede pana la cele mai uscate. Boabele de naut trebuie sa fie cuprinse in lichid macar pana la 1/2 ca sa aveti o consistenta buna dupa mixare ; daca nu aveti suficient lichid compeltati cu zeama ramasa de la fiert sau merge si cu apa calda.
3. Mixati bine toate ingredientele la blender (mai putin boiaua pentru decor) pana devine o pasta usor tartinabila.
4. Decorati cu boia inainte de servire (secretul e sa o imprastiati in ploaie cu ajutorul unei site mici) sau cu ulei de susan sau cu orice alte bunatati.
5. Pofta buna!


 
Mancare  de post cu naut




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*