Maşinile pe benzină ar putea plăti un timbru de mediu diferit faţă de cele pe motorină

Maşinile pe benzină ar putea plăti un timbru de mediu diferit faţă de cele pe motorină, a declarat joi ministrul Mediului, Rovana Plumb. Aceasta a explicat că diferenţa de plată va veni din faptul că motoarele Diesel au un plus de particule care poluează.

„În momentul de faţă, este examinată ca o propunere, o formulă de calcul (pentru Timbrul de mediu – n.r.) separată pentru motoarele care utilizează benzină şi pentru motoarele care utilizează motorină.(…) Formula de calcul nu se schimbă, va fi acelaşi concept, dar probabil, va fi un timbru de mediu care se va aplica, într-un anumit cuantum, în baza aceleiaşi formule, pentru motoarele pe benzină şi altul pentru Diesel, dat fiind că acestea au un plus de particule care poluează”, a declarat ministrul Mediului.

Ea a precizat că proiectul timbrului de mediu prevede o creştere cu 10% până la 15% pentru maşinile dotate cu motoare Euro 3 şi 4, ca urmare a propunerilor primite din partea producătorilor auto.

Ministrul a mai spus că modificările introduse în proiectul de lege privind timbrul de mediu se referă în special la Euro 3 şi 4, care vor înregistra o creştere cu 10 -15% faţă de taxa actuală.


 
Maşinile pe benzină ar putea plăti un timbru de mediu diferit faţă de cele pe motorină
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*