Modificari in Codul Muncii

Contractul individual de munca a fost modificat din nou. Printr-un ordin ministerial, publicat in Monitorul Oficial, au fost facute 16 amendamente.

Modificarile din Ordinul 1616/2011 al Ministerului Muncii Familiei si Protectiei Sociale (MMFPS)au vizat prevederile legate de performanta individuala a angajatului dar si noi obligatii pentru angajatori.
Printre modificari sunt incluse obligatia anagajtorului de a inmana angajatului un exemplar din contractul semnat si de a specifica clar in contract locul unde se va desfasura activitatea.

Fractia de minim doua ore la contractele cu timp partial de munca au fost eliminate prin ordonanta ministeriala.

Sindicalistii spun insa ca modificarile nu au rezolvat toate prevederile abuzive din noul Cod al Muncii, care nu respecta normele europene.

„Noile modificari sunt normale, pentru ca provin din Codul Muncii. Cea mai toxica problema ramane, insa, cea cu privire la stabilirea obiectivelor de performanta. Angajatorul are dreptul unilateral sa le stabileasca ceea ce poate duce la aparitia unor obiective subiective si, posibil, foarte greu de indeplinit. Mai mult, angajatorii se pot folosi de acest drept, pentru a intrerupe contractul de munca, indiferent de motivele reale ale unei dispute intre parti”,

a declarat Dumitru Costin, liderul Blocului National Sindical.


 
Modificari in Codul Muncii
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*