Notiunile de baza in biliard (Bila 8)

Ce, tu n-ai vrea sa te distrezi? De ce sa mearga doar el „cu baietii la o bila”? Afla de la noi notiunile de baza si lasa-l pe el sa te invete cum sa tii tacul! Sau, de ce nu, serveste-i tu niste lectii…

Cand eram elev de liceu, aveam colegi atat de „addicted to bile”, incat erau gata sa-si cumpere ei insisi o masa de biliard pe care aveau de gand sa o instaleze, nici mai mult, nici mai putin decat in sufragerie. Interzis in Romania, pentru ca era considerat joc de noroc, biliardul s-a practicat si inainte de 1989 in spatii destinate nu neaparat acestui gen de distractie. Dupa 1989 biliardul a devenit, insa, unul dintre cele mai populare mijloace de petrecere a timpului liber.

Deci, haiedti sa invatam impreuna!

Jocurile de turneu

Bila 8
„Bila 8″ este un joc de biliard in care fiecare lovitura trebuie anuntata si care se joaca cu o bila alba si cu 15 bile-tinta numerotate de la 1 la 15.
Un jucator trebuie sa introduca in cosuri bilele numerotate de la 1 la 7 (culori pline), in timp ce adversarul sau va trebui sa joace bilele de la 9 la 15 (cele dungate). Pentru a castiga jocul, un jucator trebuie sa introduca in mod regulamentar in cosuri setul sau de sapte bile si, in final, bila neagra.


 
Notiunile de baza in biliard (Bila 8)
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*