Oare pot face un credit daca sunt un student fara loc de munca? Nu exista acte doveditoare ale venitului!

Din pacate, in cazul in care nu aveti acte doveditoare ale venitului, nu aveti posibilitatea de a obtine un credit, deoarece existenta unui contract de munca este una din conditiile cerute de banci, necesare contractarii unui imprumut. Acest lucru este valabil si pentru creditele pentru studii, in cazul carora bancile solicita acte doveditoare de venit.

Intr-adevar, o serie de banci de pe piata romaneasca ofera credite pentru studenti. In ceea ce priveste creditul pentru locuinta, un student, care nu are nici un venit/loc de munca – nu poate obtine un credit imobiliar.

O posibila rezolvare ar fi sa contractati imprumutul de care aveti nevoie pe numele unui membru de familie sau al unei cunostinte apropiate care indeplineste conditiile necesare.

Exista insa credite bancare special destinate pentru plata studiilor universitare sau post universitare dar si credite ce pot fi obtinute pentru cheltuieli diverse, precum plata chiriei, achizitionarea unui calculator, achizitionarea de materiale didactice.

Pentru a accesa astfel de imprumuturi, unele banci pot solicita ca studentul sa obtina un venit. In cazul altora, cum este si BRD, nu este obligatoriu ca studentul sa aiba venituri proprii insa trebuie sa aduca unul sau mai multi co-debitori care sa obtina venituri. Analiza dosarului se va face tinand cont de nivelul acestora.

Oferta BRD, presupune diverse credite pentru studenti, precum Credit10 (pentru cheltuieli diverse, fara necesitatea justificarii destinatiei) si Creditul Student Plus (pentru finantarea studiilor).

De asemenea, banca ofera si un credit pentru finantarea costurilor pe care le implica participarea la programe de tip Work&Travel, in vedere finantarii costurilor precum taxe, transport sau bani de buzunar.

Nu ai carte de munca?

Pentru ca nu aveti carte de munca, atunci cand veti solicita acordarea creditului trebuie sa prezentati o copie dupa contractul de munca. In functie de conditiile de creditare si de gradul dumneavoastra de risc este posibil ca pe parcursul perioadei de creditare sa va fie solicitata si prezentarea cartii de munca.
Printre institutiile financiare care nu solicita carte de munca se numara: Libra Bank, Banca CR Firenze, Cetelem IFN S.A, Raiffeisen, BRD, BCR.


 
Oare pot face un credit daca sunt un student fara loc de munca? Nu exista acte doveditoare ale venitului!
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*