Alimentaţia sănătoasă nu este reprezentată numai de tipul alimentelor consumate, ci de orele la care servim cele trei mese principale ale zilei, precum şi de felul în care combinăm alimentele pe parcursul unei zile.Orele indicate pentru mesele zilei

Medicul recomandă ca micul dejun să fie luat la 7.30-8.00 dimineaţa, prânzul în jurul orei 14.00, iar cina până în ora 20.00. Între mesele principale ale zilei se recomandă două gustări formate din fructe sau lactate, la ora 11.00 şi la ora 17.00. După servirea unei mese, organismul nostru direcţionează o bună parte din energie către digestie. De aceea, în timpul nopţii, intrând în starea de veghe, se reduce consumul de energie şi eventualele calorii consumate în această perioadă nu vor fi folosite ca de obicei în asigurarea activităţilor zilnice, ci se vor acumula în organism.

De aceea se recomandă evitarea meselor bogate în calorii după ora 20.00, respectând astfel ceasul intern al fiecăruia şi evitând în acest fel apariţia kilogramelor nedorite.

Problema amatorilor de mese nocturne este că aceştia consumă alimente cu multe calorii. Nu este indicat nici să mâncaţi înainte de culcare pentru că există riscul să apară „arsurile la stomac” şi indigestia.


 
Orele indicate pentru mesele zilei
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*