Osama omorat de americani!

Osama bin Laden, creierul din spatele atacurilor 11 septembrie 2001, teroristul care a ucis mii de americani, a fost ucis în ascunzătoarea sa de lux din Pakistan luni intr-un un schimb de focuri cu forţele americane.

„S-a facut justitie ,”

 

Preşedintele Barack Obama a declarat într-un anunţ dramatic la Casa Albă.

O mulţime de mii de oameni s-au adunat si jubilează în afara Casei Albe pentru a raspandi vestea despre  moartea lui bin Laden. Mai multe sute persoane se aud cântand şi au fluturat drapele americane la Ground Zero din New York – acolo unde cele doua turnuri gemene , odată înţelese ca simboluri ale puterii economice americane au fost distruse către terorişti lui bin Laden acum 10 ani.

 

Statele Unite au atacat Afganistan, urmărind Al-Qaida, şi o invazie a Irakului a urmat, ca parte a războiului administratiei Bush  împotriva terorismului global.

Oficialii americani au trimis CIA pe urmele lui bin Laden la locaţia lui, apoi trupele de elită de la Navy SEAL Team Six, o unitate  militara  de elita contra-terorismului. Acestia au zburat la ascunzătoarea lui bin Laden în patru elicoptere. Bin Laden a fost împuşcat în cap într-un schimb de focuri care a urmat imediat, acestea au declarat oficialii, adăugând că el şi gărzile lui au rezistat atacurilor lui. Personalul din SUA l-au identificat dupa o recunoaştere facială, a declarat oficialul, refuzând să spună dacă analiza ADN-ului a fost, de asemenea folosita.

Corpul lui bin Laden rămâne in custodia Statelor Unite. Un oficial american a spus mai târziu ben Laden a fost îngropat la mare şi corpul lui a  fost manipulat în conformitate cu practica islamica, care solicită  înmormântare rapidă.

 

Obama a spus americanilor ca nu  au fost raniti în cadrul operaţiunii. Trei bărbaţi adulţi, de asemenea, au fost ucişi în raid, inclusiv unul dintre fiii lui ben Laden, pentru care oficialii nu au dat un nume. Unul dintre fiii lui ben Laden, Hamza, este un membru senior al al-Qaida. Oficialii americani au declarat, de asemenea, ca o femeie a fost ucisa, atunci când ea a fost folosita ca un scut de către un combatant de sex masculin, şi alte două femei au fost rănite.

Operaţiunea a avut loc în întuneric in zorii zilei de luni in Pakistan – Duminica dupa-amiaza la Washington. Obama a stat  la televizor târziu, duminica seara pentru a face anunţul.

Moartea lui Bin Laden marchează un triumf psihologic intr-o lupta lunga, care a început cu 11 septembrie 2001 atacurile, si i-a oferit lui Obama un lift politic.

Cea mai mare ameninţare teroristă pentru SUA este acum considerata a fi franciza Al-Qaida în Yemen, departe de baza Al-Qaida în Pakistan. Ramura Yemen aproape a capturat  un avion SUA si aproape a detonat explozibili la bordul a două avioane cargo din SUA in toamna anului trecut. Aceste operaţiuni au fost efectuate fără nici o implicare directă de la bin Laden.

Obama a furnizat cateva detalii ale operaţiunii dincolo de a spune că el personal a ordonat să fie efectuate. Alţi funcţionari au spus că a fost atât de discret ca nici oficialii străini nu au fost informaţi în prealabil, şi doar un mic cerc din interiorul administraţiei a fost conştient de ceea ce se desfăşura din cealalta parte a lumii.

Dar în câteva ore de la anunţarea, oficialii pakistanezi şi un martor au declarat ca gărzile lui lui ben Laden  au deschis focul de pe acoperişul clădirii, şi unul dintre elicopterele sa prăbuşit. Două explozii au zguduit nord-vest de oraş mic Abbottabad, orasul in  care şeful al-Qaida a făcut ultimul sau stand .

„Moartea lui nu marca sfârşitul efortului nostru Nu există nici o îndoială că al-Qaida va continua să urmărească atacurile împotriva noastră. Trebuie să, si vom rămâne vigilenţi”, a adăugat el.

Într-o alertă mondiala, departamentul de Stat a spus că a fost un „potenţial sporit de violenţă anti-americana dat fiind activitatea de combatere a terorismului recenta în Pakistan.”


 
Osama bin Laden este mort - ucis de americani in Pakistan
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*