Alcoolismul, cunoscut de asemenea drept „dependenta de alcool”, este o boala care consta intr-o nevoie puternica de a bea, si neincentarea consumarii bauturii in momentul in care apar probleme provocate de alcool, ca de exemplu pierderea slujbei sau incalcarea legii si consecintele acesteia.
Cercetătorii au inventat o pastilă care are un efect de genul „rămâi treaz”, pastilă ce poate fi benefică pentru cei care se îmbată prea repede, limitând efectele alcoolului asupra creierului.
Într-un experiment destul de interesant, mai mulţi şoareci au primit destul alcool încât să cadă sau să nu se mai poată deplasa, însă medicamentul adiministrat şi-a făcut efectul astfel încât animalele au trecut cu brio testul alcoolului.
Cercetătorii americani şi cei australieni s-au concentrat pe modul în care alcoolul afectează celulele gliale, celule care se găsesc în 90 la sută din creier. Aceste celule au un rol crucial în sistemul imunitar, ajutând la combaterea infecţiilor. Experimentul stopează această imunitate producând un efect remarcabil: a oprit şoarecii care au primit alcool să se îmbete.
Oamenii de ştiinţă spun că această pastilă este destinată celor care fac greşeli şi apoi le regretă. Poate fi o scuză destul de bună pentru cei cu chef de băutură.
Tags: alcool alcoolism bautura sanatate