Alcoolismul, cunoscut de asemenea drept „dependenta de alcool”, este o boala care consta intr-o nevoie puternica de a bea, si neincentarea consumarii bauturii in momentul in care apar probleme provocate de alcool, ca de exemplu pierderea slujbei sau incalcarea legii si consecintele acesteia.

Pastila care te ajuta sa nu te imbeti

Cercetătorii au inventat o pastilă care are un efect de genul „rămâi treaz”, pastilă ce poate fi benefică pentru cei care se îmbată prea repede, limitând efectele alcoolului asupra creierului.

Într-un experiment destul de interesant, mai mulţi şoareci au primit destul alcool încât să cadă sau să nu se mai poată deplasa, însă medicamentul adiministrat şi-a făcut efectul astfel încât animalele au trecut cu brio testul alcoolului.

Cercetătorii americani şi cei australieni s-au concentrat pe modul în care alcoolul afectează celulele gliale, celule care se găsesc în 90 la sută din creier. Aceste celule au un rol crucial în sistemul imunitar, ajutând la combaterea infecţiilor. Experimentul stopează această imunitate producând un efect remarcabil: a oprit şoarecii care au primit alcool să se îmbete.

Oamenii de ştiinţă spun că această pastilă este destinată celor care fac greşeli şi apoi le regretă. Poate fi o scuză destul de bună pentru cei cu chef de băutură.

 

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Un portal studentesc actualizat! Impartaseste cu studentii tai pe net o multime de poze, filme, informatii, cursuri si experiente inedite. Distreaza-te pe net cu toti colegii de campus sau camin. Creaza un cont si conecteaza-te in noua retea sociala. Gandit pentru studentii din Romania acest website va ofera resurse deosebite in materie de continut precum si optiuni variate in materie de socializare. Incepeti chiar acum, faceti un cont gratuit.

Politica de confidentialitate | Termeni si conditii | Student pe net © 2023 - Toate drepturile rezervate.
sau

Conectați-vă cu datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

sau

Creează cont