Preşedintele american, Barack Obama in  turneu asiatic cu o vizită în Thailanda

Preşedintele american, Barack Obama, a început duminică un turneu asiatic cu o vizită în Thailanda, utilizând prima sa vizită de după câştigarea unui nou mandat la Casa Albă în încercarea de a sublinia intenţia SUA de orientare spre zona Asiei, transmite Reuters.

Prima oprire a preşedintelui american în Thailanda a fost templul budist Wat Pho, una din cele mai faimoase atracţii turistice din Bangkok. După vizita la templu, Obama a fost primit de regele Bhumibol Adulyadej, în vârstă de 84 de ani, după care a avut o întâlnire cu premierul Yingluck Shinawatra.

‘Am crezut că este foarte important ca prima mea vizită după alegeri să fie în Thailanda, care este unul din aliaţii noştri importanţi’, a declarat Obama.

Turneul de trei zile în Asia al preşedintelui american va mai include o vizită în Myanmar şi participarea la un summit al statelor din estul Asiei ce va fi organizat în Cambodgia, în încercarea de a contracara creşterea influenţei Chinei şi a strânge legăturile SUA cu una din regiunile lumii cu cel mai puternic ritm de creştere.

În centrul acestui turneu se va afla vizita pe care o va întreprinde luni Obama în Myanmar, prima vizită a unui preşedinte american în această ţară, care face o tranziţie fragilă la democraţie după decenii de regim militar.

Deşi o serie de organizaţii pentru apărarea drepturilor omului au criticat vizita lui Obama în Myanmar, ţară care nu a finalizat încă reformele democratice, consilierii preşedintelui american au precizat că liderul de la Casa Albă va atrage atenţia asupra necesităţii progreselor în domeniul drepturilor omului.

În cursul vizitei sale în Myanmar, Obama se va întâlni cu preşedintele Thein Sein şi cu liderul opoziţiei Aung San Suu Kyi, laureată a Premiului Nobel pentru Pace, ca şi preşedintele SUA – relatare Agerpress

 


 
Preşedintele american, Barack Obama in  turneu asiatic cu o vizită în Thailanda
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*