Profesorii vor stii dacă studenţii citesc sau nu textele pentru curs

Sistemul CourseSmart, o inovaţie care va împiedica studenţii să-şi păcălească profesorii, le va permite profesorilor să ştie cât de conştiincioşi sunt elevii lor în mod real!

Profesorii pot stii dacă studenţii citesc sau nu textele pentru curs, dacă sar peste pagini, omit să sublinieze lucruri esenţiale sau dacă nu iau notiţe, scrie descopera.ro. „Este un fel de Big Brother, dar intenţia este bună”, a explicat decanul Tracy Hurley.

Profesorii în cauză nu sunt nici clarvăzători şi nici nu trag cu ochiul. Ei, împreună cu alţi colegi de la alte opt universităţi testează tehnologia CourseSmart care le permite să afle dacă şi cât citesc studenţii lor.

Editurile mari specializate în crearea materialelor pentru învăţământul superior colectează deja date de la milioane de studenţi care îşi folosesc materialele digitale. CourseSmart, însă, merge mai departe trimiţând feedback către profesori, punându-i la „la curent” cu privire la modul în care studenţii răspund la materialele didactice.

Adrian Guardia, profesor în management, avea un elev care se descurca destul de bine: avea note bune şi părea să interacţioneze destul de bine cu materialele de curs. Folosind sistemul CourseSmart, Guardia a aflat că, de fapt, studentul lui deschisese suportul de curs o singură dată.


 
Profesorii vor stii dacă studenţii citesc sau nu textele pentru curs
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*