Apple a înregistrat un profit record în primele trei luni din 2011, dublu comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Vânzările iPhone au crescut cu 113%, ajungând la 18,7 milioane de unităţi comercializate pe pieţele internaţionale.

 

În primele trei luni din an, veniturile companiei au crescut cu 83%, iar vânzările iPhone – cu 113%. Astfel, profitul înregistrat în această perioadă a fost dublu faţă de ianuarie-martie 2010, de la 3,1 miliarde de dolari ajungând la 6 miliarde.

 

„Cu o creştere a veniturilor de 83% şi un profit dublu, mergem cu motoarele la capacitate maximă. Vom continua să inovăm pe toate fronturile în tot restul anului”

a afirmat CEO-ul Apple, Steve Jobs.

În faţa unei cereri tot mai mari pentru produsele Apple, graficul vânzărilor a fost, în permanenţă, ascendent. Gigantul în telecomunicaţii a vândut 18,7 milioane de unităţi de iPhone în intervalul analizat, rezultat cu 113% mai mare decât anul trecut. Vânzările de Mac-uri au avansat cu 28%, la 3,7 milioane de unităţi, iar cele de iPod-uri au scăzut u 17%, la 9 milioane de unităţi.

Deci, cat castiga Apple? O caruta de bani…

 


 
Profit in IT: Cat castiga Apple?
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*