Program european, pentru cercetare în domeniul terapiei personalizate a cancerului

Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” Arad, instituţia de învăţământ superior a câştigat un proiect de dezvoltare a infrastructurii de cercetare în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria, în valoare de 1.948.824 de euro.

Conform sursei citate, universitatea arădeană este singura din România selectată pentru coordonarea unui proiect de cercetare în terapia personalizată a cancerului, urmând să colaboreze cu parteneri din Ungaria, din cadrul Universităţii din Szeged şi al Centrului de Cercetări Biologice al Academiei Maghiare.

„Sunt prevăzute activităţi multiple, pornind de la dezvoltarea unei platforme de cercetare transfrontalieră comună cu partenerii maghiari, respectiv achiziţionarea unor echipamente de cercetare performante, conforme cu standardele europene, la realizarea unor activităţi de cercetare complexe pentru identificarea proceselor celulare ca ţinte potenţiale pentru terapia personalizată a cancerului”.

Pe lângă activităţile de cercetare, proiectul va permite specializarea a o sută de tineri cercetători, din România şi Ungaria, în tehnici de microscopie şi cercetare imagistică.

„În contextul creşterii incidenţei cancerului în regiune”, reprezentanţii universităţii arădene spun că îşi vor aduce „un aport substanţial la elucidarea unor mecanisme celulare şi moleculare, care vor sta la baza construirii unor terapii personalizate în cancer şi care vor spori substanţial eficacitatea tratamentului chimioterapeutic al pacienţilor neoplazici”. Proiectul se va derula pe parcursul a doi ani.


 
Program european, pentru cercetare în domeniul terapiei personalizate a cancerului
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*