CARNE ROSIE SLABA

benefice: Nu exista alimente pe baza de carne foarte benefice.
de evitat: Carne de vita, vitel, porc, oaie, vanat, organe, costita.

CARNE PASARE

ratie / frecventa: 120 -180 gr. Barbati; 60-150 gr. Femei; 3 ori pe saptamana
neutre: Pui, gaina, curcan
de evitat: Rata, Gasca

ALIMENTE MARINE

ratie / frecventa: 120-180 gr.; 1- 4 ori pe saptamana
benefice: Crap, cod, pastrav, macrou, somon, peste cu carne alba
de evitat: Caviar, ansoa, scoici, raci, creveti, hering, biban, scrumbie, calcan, conserve afumate sau marinate

LAPTE, IAURT

ratie / frecventa: 200 ml.; 0- 4 ori pe saptamana

BRINZETURI

ratie / frecventa: 60 gr.; 2- 4 ori pe saptamana
benefice: De preferat produse lactate fermentate (iaurt, sana).
Alternative benefice: branza de soia, lapte de soia.
de evitat: Unt, inghetata, branzeturi grase, schweitzer, camembert, parmezan, lapte dulce

OUA

ratie / frecventa: 1 ou; 1- 3 ori pe saptamana

ULEIURI SI GRASIMI

ratie / frecventa: 2 – 6 linguri pe saptamina
benefice: Ulei de masline
de evitat: Ulei de porumb, ulei de arahide, grasimi animale, grasimi preparate termic (prajite).

NUCI SI SEMINTE

ratie / frecventa: Aprox. o mana; 2-5 ori pe saptamana
benefice: Arahide, seminte de dovleac (neprajite), nuci, migdale.
de evitat: Fistic

LEGUME USCATE

ratie / frecventa: 1 ceasca sub forma uscata; 3-6 ori pe saptamana
benefice: Fasole alba marunta, mazare, soia
de evitat: Fasole mare, fasole aramie

PRODUSE DE SOIA

ratie / frecventa: 180-240 gr. ; 4-6 ori pe saptamana
benefice: Produsele pe baza de soia sunt foarte benefice si se pot consuma cat mai des.

CEREALE

ratie / frecventa: 1 ceasca sub forma uscata; 5-7 ori pe saptamana

PAINE

ratie / frecventa: 3-5 felii pe zi

PASTE FAINOASE

ratie / frecventa: 1 ceasca sub forma uscata; 2-4 ori pe saptamana
benefice: Ovaz, secara, orez, faina de soia, faina de porumb, faina de orez
de evitat: Tarite de grau, faina alba, grau decorticat, faina de cartofi, cereale combinate

FRUCTE

ratie / frecventa: 90 – 150 gr. ; 3 – 5 ori pe zi
benefice: Foarte benefice: Prune, smochine, ananas, cirese negre
Neutre: mere, grapefruit, struguri, lamai, pepene verde, piersici, pere, stafide, cirese, kiwi, zmeura.
de evitat: Mure, pepene galben, nuci de cocos, capsuni, banane, portocale

SUCURI NATURALE

ratie / frecventa: 250 ml. ; 4-5 ori pe zi

APA

ratie / frecventa: 1-2 litri pe zi
benefice: Lamaie cu apa (dimineata), morcov, caise, grapefruit, ananas, cirese negre
de evitat: Suc de rosii, portocale, papaya

CEAIURI DE PLANTE

ratie / frecventa: 1-3 cani pe zi
benefice: Aloe, ceai verde, musetel, macese, ghimbir, ginseng, echinaceea, paducel, valeriana
de evitat: Matasea porumbului, ardei rosu, rubarba

MIRODENII SI CONDIMENTE

ratie / frecventa: Asezonarea salatelor si mancarurilor
benefice: Mirodenii pe baza de soia (sos de soia), usturoi, ghimbir, cimbru, patrunjel, marar, hrean, oregano, busuioc, mustar
de evitat: Piper, otet, boia, gelatina, capere, maioneza, ketchup, muraturi

BAUTURI

ratie / frecventa: Cantitati mici din bauturile permise
benefice: Cafea, ceai verde, vin rosu
de evitat: Bere, cola, ceai negru, sifon, bauturi alcoolice distilate


 
Recomandare dieta pentru grupa sanguina A




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*