Reduceri CFR pentru studenti - bilete cu pana la 60% mai ieftin: biletul de weekend si cartea VSD

 

CFR scoate oferte speciale pentru cei care calatoresc in weekend cu trenul. Reducerile ajung chiar si pana la 60%. Iata despre ce oferte este vorba:

Biletul de weekend
Acorda reduceri de 15%, 25% si 35%, in functie de numarul weekend-urilor alese dintr-o luna (2, 3, respectiv 4). Acesta se emite pentru o singura persoana, la acelasi rang de tren – Regio, InterRegio sau InterCity, la clasa 1 sau clasa a 2- a (vagon clasa sau cuseta) – si aceeasi ruta, pe distante de pana la 1.000 kilometri. Biletul nu da dreptul la intreruperea calatoriei. Reducerile nu se cumuleaza cu alte reduceri si nu este obligatorie procurarea tichetului de rezervare a locului.

Biletul de weekend conferă flexibilitatea alegerii numărului de weekenduri iar pasagerii beneficiază în baza lui de reduceri de până la 35%, în funcţie de numărul weekendurilor alese dintr-o lună (2, 3 sau 4), astfel:
  • 35% pentru 4 weekenduri;
  • 25% pentru 3 weekenduri;
  • 15% pentru 2 weekenduri.
Biletul de weekend este o legitimaţie de călătorie care se emite pentru o singură persoană, la acelasi rang de tren – Regio, Interregio sau Intercity, la clasa 1 sau clasa a 2- a (vagon clasa sau cuşetă) – şi aceeasi rută, pe distanţe de până la 1000 kilometri.Acest bilet nu dă dreptul la întreruperea călătoriei.

Reducerile nu se cumulează cu alte reduceri. Nu este obligatorie procurarea tichetului de rezervare a locului.

Exemple comparative:

* pentru 3 weekenduri pe ruta Bucuresti – Sinaia la tren InterRegio, biletul de weekend costa 156.6 lei, cu aprx 50 lei mai putin decât pentru 6 călătorii la pret intreg (corespunzatoare celor 3 weekenduri) care ar costa 208.8 lei;
* pentru 3 weekenduri pe ruta Bucuresti – Constanta la tren InterRegio, biletul de weekend costa 247.05 lei, cu aprx. 80 lei mai puţin decât pentru 6 călătorii (corespunzătoare celor 3 weekenduri) care ar costa 329.4 lei.

Pentru alte exemple comparative: tarife preț întreg și bilet de week end, vezi aici .

 

Ce este cartea VSD

  • este o legitimaţie de călătorie nominală, valabilă timp de o lună pe distanţe de până la 1000 km
  • dă dreptul la efectuarea, în cursul fiecărui sfârşit de săptămână ( începând cu ora 0,00 a zilei de vineri şi până la ora 12,00 a zilei de luni ) din perioada de valabilitate, a câte unei călătorii dus-întors pe relaţii la alegerea călătorului

 Reduceri (la clasa 1 si a 2-a)

  • 60% –  pentru tineri sub 26 ani, elevi si studenti, la tren Regio

La celelalte categorii de calatori:

  •  50% la  Regio
  •  35% la InterRegio
  •  25% la Intercity


Tariful tichetului de rezervare se achita integral.

Valabilitate
Pentru legitimaţiile de călătorie eliberate tinerilor până la 26 de ani împliniţi se ia în consideraţie vârsta din prima zi de valabilitate a legitimaţiei de călătorie.

Dacă ultima zi de vineri coincide cu ultima zi  a perioadei de valabilitate, legitimaţia rămâne valabilă şi în ziua de sâmbătă şi duminică a sfârşitului de săptămână respectiv.

Emitere
În cazul elevilor şi studenţilor, legitimaţiile de călătorie carte VSD se pot emite pe baza cardurilor “EURO 26”, a carnetelor de elev, student sau legitimaţiilor de student, acte cu care aceştia se vor legitima în tren. Dovada vârstei se face în tren, cu prezentarea unui act cu poză şi CNP, respectiv actele prezentate pentru elevi şi studenţi.
Cartea VSD se poate emite de la orice staţie sau agenţie de voiaj CFR din ţară.


Cartea VSD pentru posesorii de carduri
ISIC si IYTC

începând cu data de 1 noiembrie 2008, biletul de weekend Cartea VSD cu 60% reducere la tren Regio se elibereaza pe lângă celelalte categorii de călători şi tinerilor sub 26 de ani, elevilor si studentilor posesori de carduri „ISIC ” (International Student Identity Card) şi „IYTC ” (International

 


 
Reduceri CFR pentru studenti - bilete cu pana la 60% mai ieftin: biletul de weekend si cartea VSD
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*