Reteta supa crema de pui

Ingrediente ( 6-8 portii):
– 2 pulpe mari de pui (intregi)
– o legatura morcovi noi
– o legatura leurda
– un fir de praz
– un fir mai gros de pastarnac
– o gulie
– o legatura leustean
– 2 galbenusuri
– 400 ml iaurt grecesc
– 2 linguri ulei de masline
– sare si piper dupa gust
– un praf de nucsoara

Retete culinare - Supa crema de pui

Mod de preparare:

♦ Spalam bine pulpele de pui si le punem la fiert in 2,5 litri de apa cu sare, la foc mediu.

♦ Supa trebuie spumata foarte bine, apoi punem morcovii, gulia si pastarnacul,  taiate bucati mari.

♦ Lasam sa fiarba  bine.

♦ Scoatem pulpele si taiem toata carnea cubulete.

♦ Intr-o tigaie incingem uleiul de masline si calim 1-2 minute prazul taiat marunt , apoi adaugam leurda maruntita si le calim impreuna alte 2 minute, apoi punem carnea de pui taiata cubulete, condimentam cu sare, piper si nucsoara si le lasam cateva minute la foc mic, sa se intrepatrunda aromele.

♦ Intr-un alt vas, amestecam iaurtul si galbenusurile si cu ele dregem supa de carne .

♦ Punem si leusteanul taiat marunt si le lasam toate sa dea cateva clocote impreuna.

♦ Apoi le dam prin blender pentru a obtine supa cremoasa. Va fi o supa mult mai linchida, insa foarte gustoasa.

♦ In crema obtinuta punem si amestecul de praz, leurda si carne, amestecam bine si mai gustam o data pentru a vedea daca mai trebuie condimente.

Pofta buna!!!


 
Retete culinare - Supa crema de pui




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*