La reteta noastra se recomanda un pahar de vin „Chianti classico”

Ingrediente: *1 aluat dospit conform retetei
*500 g rosii coapte bine
*250 g sunca fiarta taiata felii
*4 fileuri de sardele din conserva
*8 anghinare (miezul) conservate in ulei
*4 linguri ulei (de masline)
*150 g masline negre
*putina sare
*piper negru macinat
*1 lingura ulei (de masline) pentru a unge tava

Cum faci Pizza „Capricciosa”

1.Se prepara aluatul conform retetei. Se oparesc rosiile in apa fiarta, se
racesc, se cojesc, se taie in 4 felii si se taie in fasii de-a lungul.
Sunca se taie in fasii de latimea degetului.
2.Sardelele se taie in bucati mici, anghinarele se taie in 4 felii. Se
incalzeste cuptorul la 220C si se unge o tava cu ulei.
3. Aluatul se pune pe o planseta presarara cu faina, se intinde si se pune
in tava. Marginile se trag in sus pe peretii tavii si se impunge in multe
locuri cu o furculita.
4.Se unge suprafata aluatului cu ulei (2 linguri) si se aseaza uniform
fasiile de rosii, sunca, sardelele si maslinele.
5. Se sareaza si se pipereaza compozitia apoi se stropeste cu ulei. Se da
la cuptor, se lasa acolo 25 de minute, timp in care devine crocant.


 
Retete: Cum faci cea mai buna  Pizza "Capricciosa"




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*