Retete pentru studenti:  Ciorba de perisoare

O reteta de ciorba gustoasa pentru camin.

Ingrediente:
• Zeama
o 1 ceapa potrivita
o 2 morcovi decojiti, taiati marunt
o 1 mana de orez
o 2 linguri ulei pentru calit
o 1-2 L de apa
o suc de rosii dupa gust
o bors (sau zeama de lamaie) dupa gust
• Perisoare
o 1/2 Kg carne tocata
o 1 mana de orez
o miezul de la o felie de paine, inmuiat in apa si stors bine
o 1 ou
o patrunjel tocat, dupa gust
o ceapa tocata, dupa gust
o sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
Pentru perisoare: Amesteci toate ingredientele, si apoi iei cu mana (uda, pentru a nu se lipi) din compozitie si faci bilute de marimea unei nuci. Pentru zeama: prajesti ceapa, taiata fideluta, in ulei. Adaugi morcovii si mana de orez, si calesti 5 minute. Adaugi apoi apa si lasi la fiert 15 minute, dupa care se pun si perisoarele. Lasi apoi sa se fiarba, si dupa cateva clocote adaugi si sucul de rosii si borsul. (Borsul se lasa sa dea doar 2-3 clocote dupa aceea). Se fierbe pana ce perisoarele sant bine facute. Se garniseste cu patrunjel si se serveste cu paine.


 
Retete pentru studenti:  Ciorba de perisoare




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*