Retete simple cu aperitive de preparat la cuptorul cu microunde

Mic dejun de cartofi preparat la microunde

Ingrediente:
2 cartofi medii, o ceapa mica taita felii, un varf lingurita sare, un praf piper, 1/4 lingurita sare de usturoi, un sfert de cana de branza rasa

Mod de preparare
Se unge vasul cu putin unt, se asaza feliile de cartofi si de ceapa si se condimenteaza. Se lasa la putere maxima, la microunde, timp de 5 minute. Se pune apoi si branza rasa si se mai lasa pentru cinci minute sau pana cand cartofii sunt fragezi.

Omleta cu branza preparata  la microunde

Ingrediente:
3 oua, trei linguri maioneza, 2 lingurite margarina, 150 gr branza rasa, masline negre taiate marunt

Mod de preparare
Se bat albusurile de ou pana se intaresc. In alt vas se pun galbenusurile care se bat bine, se amesteca cu maioneza si cu 2 lingurite apa. Se toarna galbenusurile peste albusuri si se amesteca usor. Se topeste margarina si se toarna peste oua. Se pune amestecul la microunde 7 minute, la putere maxima. Se pune branza rasa peste oua si se mai lasa la microunde intre 30 de secunde si un minut. Se presara maslinele si se indoaie omleta in doua.

Baghete umplute gatite la microunde

Ingrediente
Jambon, cascaval, branza feliata, ketchup si o bahgeta

Mod de preparare
Se taie jambonul feliute. Bagheta am taiat-o in trei, iar fiecare bucata pe lung. Am mai scobit putin din miez. Am uns-o cu ketchup, am pus jambon, branza si cascaval ras. Ar fi trebuit si niste ardei gras, dar nu am avut. Le-am dat la cuptor pana ce cascavalul a inceput sa se topeasca, cca. 20 de minute.

Sandwich cu branza topita si salam gatit la microunde pe optiunea „grill”

Ingrediente
paine,
branza topita,
cascaval,
salam de sibiu

Mod de preparare

Se unge painea cu branza topita. Se pune peste cascaval si salamul de sibiu. Se baga 5 minute la microunde pe optiunea „grill”.
Mod de servire

Aceste sandwich-uri au gust de pizza. Se pot servi seara, cu un pahar de lapte cald cu miere.


 
Retete simple cu aperitive de preparat la cuptorul cu microunde




Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*