Pe măsură ce tehnologia se îmbunătăţeste, roboţii personalizati vor juca probabil un rol tot mai important în vieţile noastre. Ei pot deveni tutori pentru copii, receptioneri sau chiar cameriste. Copiii vor creste  cu acesti androizi, de unde apare întrebarea: Ce fel de relatii vor avea copii cu acesti roboti personalizati?

Robotii ar putea deveni prieteni de joaca cu copiii

Copiii vor vedea roboţii umanoizi ca pe niste fiinţe inteligente sociale şi morale, permiţându-le să dezvolte relaţii importante şi semnificative cu acestia.

Cercetatorii au analizat interacţiunile dintre  100 de copii şi Robovie, un robot de 0,9 metri, creat de  Institutul de Telecomunicatii si Cercetare din Japonia. In cadrul studiului, doi tehnicieni au controlat robotul Robovie dintr- o altă cameră, facand copiii să creadă că robotul este autonom. Cercetatorii au vazut ca robotul împărtăşeste un comportament asemanator celui uman.

In urma interviurilor cu copii s-a constatat ca acestia au crezut ca Robovie este inteligent si cu sentimente, şi ca poate fi un prieten devotat. De asemenea, mulţi dintre copii, cred că Robovie merita un tratament echitabil şi nu ar trebui să fie afectat psihologic.

„Noi de obicei spunem ca  roboţii sunt calculatoare raţionale  mai degrabă decât fiinte emotionale si asemanatoare cu omul „,

a declarat Adam Waytz, un psiholog de la Universitatea Northwestern din Illinois, care nu a fost implicat în studiu.

„Dar acest studiu  ne convinge de faptul ca un robot poate avea emotii si poate fi considerat o companie de incredere  pentru copii”.


 
Robotii ar putea deveni prieteni de joaca cu copiii
Daca ti-a placut acest articol nu uita sa te abonezi la feedul RSS!

Tags:
0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*